Hlavní obsah

Inspirace pro nevěsty aneb Trendy svatební šaty tohoto roku

Novinky, ema

Pokud zrovna vybíráte svatební šaty, anebo se jen inspirujete do příštích let, zřejmě vás budou zajímat také trendy v této specifické oblasti módy. Ty přinesl takzvaný Bridal Fashion Week. A že se bylo opravdu na co koukat.

Foto: Profimedia.cz

Krajka, odhalená ramena, hluboké výstřihy a bolerka jsou hlavními trendy roku 2017.

Článek

Nejvíce byly na přehlídkovém mole vidět netradiční 3D květinové motivy a zdobení. Romantiku ale místy střídala i erotika, a to v podobě hlubokých výstřihů.

Velmi moderní jsou ale i poloprůsvitné šaty, pod kterými je zřetelně a velmi dobře vidět spodní prádlo. Výjimkou nejsou ani nápadně přezdobené šaty, které kontrastně střídají minimalistické, siluetu kopírující střihy. Kdysi honosné sukně a sukně připomínající šlehačku střídají střízlivé, nepříliš nabírané sukně.

Dráždivá romance

Co se týče celkového zhodnocení svatebních kolekcí, rozhodně je daleko více sexy, než byla v minulých letech. Například hluboké výstřihy do „V“ sahající kolikrát až k pasu představila například Marchesa, Oscar de la Renta, Lela Rose a další.

Designéři nyní povzbuzují nevěsty k tomu, aby odhalily co nejvíce kůže a nebály se experimentovat. Výsledek by měl být elegantní, ale přesto dráždivě sexy. A hlavně něžně svůdný.

Foto: Profimedia.cz

Vede krajka, průsvitnost i hluboké výstřihy

Odhalená ramena

Rozhodně by se nastávající nevěsty letos, nebo v příštích letech měly připravit na to, že budou čím dál častěji vídat trend odhalených ramen. Ten se z běžné fashion módy promítl i do svatebních šatů.

Není to záležitost výlučně jen krajkových modelů, spoléhají se na něj i návrháři, kteří si hrají s lehkými materiály. Většinou jde ale o romantické, zdobné modely.

Foto: Profimedia.cz

Používá se krajka, řasení a v kurzu jsou odhalená ramena.

Živůtky

Dalším trendem jsou bezpochyby živůtky, bolerka a jemné pláštěnky s tříčtvrtečními, nebo dlouhými rukávy. Zpravidla jde o pavučinkovou, tenkou látku, která bývá velmi často i zdobená výšivkami, korálky nebo krajkou.

Foto: Profimedia.cz

Návrháři odhalují nevěstám ramena a oblékají je do odvážných šatů

Pastelové barvy

Nenápadně se do trendů svatebních šatů dostávají i barvy. A to nijak křiklavé. většinou jde o barvy roku 2016, takzvané Pantone odstíny Rose Quartz a Serenity.

Jemně pudrové odstíny a světle modrou ve svých kolekcích představili například Mira Zwillinger, Romona Keveza, Naeem Khan a další.

Foto: Profimedia.cz

Trendy jsou rukávy, i pastelové barvy

Načerpejte další inspiraci

Pokud vás ani jeden z výše uvedených extravagantnějších modelů neoslovil, vsaďte na klasiku doplněnou byť třeba jen o malou vlaštovku trendu. Z široké nabídky návrhářů, ale i svatebních salonů si model na svůj vysněný den vybere jistě každá žena.

Foto: Profimedia.cz

Inspirace pro nevěsty

Foto: Profimedia.cz

Inspirace pro nevěsty

Foto: Profimedia.cz

Trendy budou mašle i retro

Foto: Profimedia.cz

Svatební šaty pro romantičky

Foto: Profimedia.cz

Minimalistické střihy

Foto: Profimedia.cz

V jednoduchosti je krása

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám