Hlavní obsah

Mašle a uzly oživí váš šatník. Retro prvek zažívá nový boom

Novinky, Jana Elfmarková

Aktuální módní vlně vévodí výrazné vázací prvky, které přirozeně a s grácií podtrhují ryzí ženskost. Uzly, mašle a jiné nepřehlédnutelné střihové detaily jsou letos opravdovými hlavními hvězdami. Doplňují zavinovací šaty, odhalená záda topů nebo vysoké pasy sukní, a dodávají tak ženským křivkám křehké dívčí kouzlo.

Foto: Archiv firmy

Metalické šaty s obří mašlí, Mango, 1299 Kč

Článek

Prostorově výraznější prvky v podobě mašlí nebo uzlíků svádí k obavám, že nositelce přidají na nechtěném objemu, jejich umístění ale nahrává spíše opačnému efektu – zviditelní potřebné partie a dodá tvar i méně poddajným a neforemným materiálům.

Nosí se třeba bavlněné či lněné šaty s výraznými vázacími prvky v linii pasu, které vytvářejí zajímavé efekty vrstvení materiálu nebo věrně napodobují ležérně ovázané rukávy košile. Stejně neotřele působí vázačky z kontrastních stuh, které oživují jak košilové, tak složitější šaty plné krajek a průstřihů, výsledný efekt je vždy velmi působivý.

Foto: archív firem

Mašle a uzly

Jste-li odhodlané ukazovat v létě co nejvíce sluncem ošlehané kůže, jsou vázací prvky pro vás to pravé. Neodhalují příliš, aby výsledek nevypadal vulgárně, přesto jsou velmi sexy. Ideálním a vzrušujícím umístěním jsou třeba hluboké výstřihy na zádech.

Mašle můžete použít i jako praktický prvek pracující s chybějícím objemem. Přifoukněte si plošší hrudník výraznou aplikací. Díky ní vynikne útlý pas a partie ňader. Zkusit můžete i vzory, třeba neodolatelnou drobnou kostku zvanou vichy vyvedenou v zářivějších barvách. Nevypadá všedně ani v klasické černobílé, barvy ale k létu patří.

Foto: archív firem

Mašle a uzly

Nezapomenutelné retro prvky v podobě sametových stužek v límečku bílé halenky nebo zapracované vázačky suplující stojáček saténové či hedvábné blůzy letos doplnila i něžná široká ramínka topů z popelínu či bavlny nebo uzly jako pevná součást střihu složitějších korzetových topů z těžších materiálů. Ty skvěle doplňují džínové sukně nad kolena nebo džíny volnějších tvarů zvané mom’s.

Foto: archív firem

Mašle a uzly

Foto: archív firem

Mašle a uzly

Sukně nebo kalhoty s vyšším pasem jsou opět v kurzu, s vázačkou v pase i bez ní, proto si je patřičně užijte a plně využijte jejich přednosti. Nepřehánějte to ale se složitějšími horními díly. Zcela postačí doplnit je co nejjednodušším hladkým topem nebo blůzou a střídmými doplňky.

Foto: archív firem

Mašle a uzly

Mašle svět uchvátily i na poli všemožných doplňků a kabelek. Ať už kůže pravá, či umělá, všechny její varianty si se zauzlovanými detaily perfektně rozumí. Nosí se v zemitých či neutrálních tónech, které se umí vyhnout přeslazenému looku a vypadají velice elegantně. Zkuste třeba široký pásek bez přezky, jehož konce stačí jen stylově zauzlovat přes jednoduchou bílou košili nebo oversize šaty, a budete velice příjemně překvapeny extravagantním, ale podmanivým efektem modelu.

Foto: archív firem

Mašle a uzly

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám