Hlavní obsah

Jak nosit šály a šátky

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šály a šátky mají nejenom tu funkci, že v chladném počasí zahřejí a ochrání krk a dekolt před prochladnutím. Mohou být také velmi stylovým, nadčasovým a v neposlední řadě i praktickým doplňkem.

Foto: Profimedia.cz

Oživte outfit pomocí šátků a šál.

Článek

Nadčasová a neutrální kombinace

Nejraději oblékáte obyčejné džíny, jednoduchý top, sako a kabát? Oživte svůj šatník o netradiční kabelku a slaďte k ní i elegantní boty na vyšším, přesto ale širokém a pohodlném podpatku.

Pokud vše sladíte ještě s šátkem, nemůžete šlápnout vedle. Efektivní a elegantní oděv můžete zaměňovat s jinými kalhotami i neutrálními barvami blůzek. I proto se vyplatí investovat do kvalitních doplňků či hedvábného šátku.

Foto: Archiv firem

Kabát, Tatuum, 2649 Kč. Boty, Aldo, 2999 Kč. Šátek, Esprit, 749 Kč. Kabelka Closet, Tamsin London, 2715 Kč. Kalhoty, Levi´s, info o ceně v obchodě.

Napodobte styl Francouzek

Šarm a styl Francouzek napodobíte pruhovaným rolákem a elegantními „kancelářskými“ kalhotami s páskem v pase. Pro maximální pohodlí využijte nízké lakované boty s tkaničkami a na pochůzky přes rameno přehoďte malou kabelku. V chladnějších dnech outfit rozzáříte krásnou károvanou šálou.

Foto: Archiv firem

Rolák, H&m, 249 kČ. Boty, Salamander, info o ceně v obchodě. Šátek, Esprit, 849 Kč. Kabelka, CCC, 499 Kč. Kalhoty, Esprit, 1699 Kč.

Mladistvá kombinace

Ani na podzim se nemusíte vyhýbat kombinaci sukní a tenisek. Stylově ven vyrazíte, pokud vyzkoušíte asymetrickou černou sukni a zkombinujete ji s bílou hedvábnou halenkou.

Moc dobře k sobě budou vypadat dva bleděmodré doplňky – kabelka a šátek. Aby ale kombinace nebyla příliš fádní, oživte vše teniskami v tělové barvě s kamínky.

Foto: Archiv firem

Top, Lindex, 599 Kč. Kabelka a šátek, C&A, info o ceně v obchodě. Sukně, Reserved, info o ceně v obchodě. Tenisky, Zara, 1599 Kč.

Rudá elegance

Jednoduše a efektivně vyrazíte na večeři či neformální večírek v jednoduchých, s výstřihem do „V“ střižených elastických šatech. K nim na krk na mašli uvažte úzký šátek s puntíky, vlasy si vyčešte do drdolu. Velmi dobře bude k rudé barvě působit kabát velbloudí barvy, dobře bude vypadat především na brunetách s tmavší pletí.

Co se týče ostatních doplňků – pokud se vám nechce nazouvat do lodiček, volte tento rok velmi oblíbené vyšší kotníkové kozačky na robustnějším podpatku a malou kabelku nebo psaníčko.

Foto: Archiv firem

Šaty, H&M, 599 Kč. Šátek, C&A, info o ceně v obchodě. Kabelka, Matt&Nat, Urbanlux. Boty, CCC, 899 Kč. Kabát, Reserved, info o ceně v obchodě.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám