Hlavní obsah

Sedmnáctiletou Thajku v posteli usmrtila nabíječka od mobilu

– Bangkok
Novinky, jem

Sedmnáctiletá Thajka zemřela v pátek po zásahu elektrickým proudem ve vlastní posteli. Poškozený dobíjecí kabel od jejího mobilu se nejspíš dotkl kovového rámu postele, a vytvořil tak smrtící elektrický okruh. O tragické události v oblasti Chaiyaphum ve středu Thajska v pondělí informoval deník The Daily Mail.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Dívku našla její sedmačtyřicetiletá matka bezvládně ležet v posteli. Původně si myslela, že spí, když se ji ale pokusila vzbudit, dostala rovněž ránu proudem. V jejím případě byl ale elektrický výboj mnohem slabší.

Žena poškozenou nabíječku ihned vytáhla ze zásuvky, bylo však pozdě. Sedmnáctileté Nong Ying už nebylo pomoci.

Policejní vyšetřovatel Khanti Peansoongnern cizí zavinění nepředpokládá. Dobíjecí kabel dívčina telefonu byl hned několikrát opravovaný lepící páskou, a jednalo se tak nejspíš o nehodu.

„Domnívám se, že starý nabíjecí kabel vedl k úniku proudu do postele skrz zem nebo přímo na její kovovou část. Dívka se mohla dotknout konce rámu postele, který je kovový, a byla usmrcena elektrickým proudem. Než budeme moci s jistotou sdělit příčinu smrti, musíme ale ještě shromáždit důkazy z místa činu a provést posmrtné vyšetření. V tuto chvíli nechceme vylučovat žádnou variantu,“ cituje thajského policistu Daily Mail.

Dívka ve Francii zemřela poté, co jí spadl do vany mobil připojený k nabíječce

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám