Hlavní obsah

Kost nalezená na místě nehody trajektu Sewol patřila cestujícímu

Soul

Kost nalezená na místě, kde se před více než třemi lety potopil jihokorejský trajekt Sewol, patřila jednomu z doposud pohřešovaných pasažérů. Uvedly to ve středu jihokorejské úřady na základě testů DNA. Při nehodě zahynulo 304 lidí, většina z nich byli studenti na školním výletě. Těla 295 obětí se podařilo najít, devět bylo dosud nezvěstných.

Foto: ČTK/AP

Technici prohledávají vrak trajektu Sewol.

Článek

Příbuzní pohřešovaných cestujících dlouhou dobu usilovali o vyzdvižení celého plavidla z mořského dna, protože se domnívají, že by pozůstatky jejich blízkých mohly být uvnitř havarovaného plavidla nebo v místě neštěstí.

Vrak lodi byl vytažen z mořského dna v březnu a následně byl dopraven do přístavu, kde jeho útroby nyní prohledávají experti. Ti již v minulých týdnech oznámili, že uvnitř trajektu našli údajně lidské kosti. Místo nehody současně prozkoumávají potápěči.

Foto: News1, Reuters

Vrak vyzvednutého trajektu Sewol na transportní lodi

Kost o délce 34 centimetrů vyzdvižená z místa ztroskotání patřila podle testů DNA jednomu z učitelů. „Výsledky testů DNA úlomku kosti ukázaly, že patřila učiteli střední školy Ko Čang-sokovi,” oznámilo ve středečním prohlášení jihokorejské ministerstvo pro námořní záležitosti.

Vyšetřovatelé dospěli k závěru, že neštěstí s největší pravděpodobností způsobila série různých faktorů jako přetížení plavidla, špatně upevněný náklad či chyby nezkušené posádky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám