Hlavní obsah

Boko Haram zveřejnilo video s dívkami, které mělo unést před třemi lety. Domů prý nechtějí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islamistická skupina Boko Haram v pondělí zveřejnila videonahrávku, na níž mají být dívky, které v roce 2014 unesla z města Chibok na severu Nigérie. Údajně bývalé studentky na nahrávce ukazují děti, které prý po únosu zplodily, a tvrdí, že se nechtějí vrátit domů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dívky údajně unesené teroristy z Boko HaramVideo: Reuters

 
Článek

„Jsme dívky z Chiboku, a dá-li Alláh, už se k vám nevrátíme, “ říká podle agentury AFP na videu jedna z unesených dívek. Zda se jedná skutečně o dívky, které byly před téměř čtyřmi roky z Chiboku odvlečeny, však není možné ověřit.

Jasné není ani to, kde a kdy byla nahrávka pořízena. Mladé ženy jsou na záběrech zahalené a tvrdí, že se provdaly za vůdce Boko Haram Abubakara Shekaua.

„Žijeme v pohodlí, poskytuje (Shekau) nám všechno, co potřebujeme. Nic nám nechybí,“ tvrdí na nahrávce podle AFP.

Boko Haram v roce 2014 unesla 276 studentek, na svobodu se prozatím dostalo 107 z nich.

Jedná se o první nahrávku, kterou Boko Haram zveřejnilo od května minulého roku. Na té předchozí figurovala žena se zbraní v ruce, která uvedla, že je jednou z unesených studentek, a rovněž tvrdila, že se nechce vrátit domů.

Radikálové z Boko Haram už v roce 2015 slíbili věrnost Islámskému státu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám