Hlavní obsah

Čínské úřady zadržely tisíc sektářů ubíjejících démony v lidské podobě

Peking

Čínské úřady zatkly za tři měsíce skoro tisíc členů zakázané náboženské sekty Církve všemocného boha (Čchüan-neng-šen). Tažení proti sektě zahájily, když několik jejích členů ubilo ženu v bufetu McDonalds, protože jim odmítla dát telefonní číslo a oni dospěli k závěru, že jde o démona. Ve čtvrtek je čeká soud.

Foto: Kim Kyung-hoon, Reuters

Čínská policie

Článek

Mezi zatčenými je podle agentury Nová Čína stovka klíčových členů a předních organizátorů sekty. Zadrženi byli převážně v červnu v rámci 500 případů.

„Čchüan-neng-šen podvádí lidi, nezákonně shromažďuje peníze a porušuje zákon o církvích. Řada činů jejích členů způsobila škody na lidských životech i majetku a rozvracela stabilitu společnosti,“ oznámilo ministerstvo pro veřejnou bezpečnost.

Zmínilo i několik vražd a to, že některé členy sekta donutila spáchat sebevraždu.

Kromě nejznámějšího případu z bufetu McDonalds, kde útočilo šest lidí, zabila ze stejného důvodu dcera svého otce. [celá zpráva]

Církev založil počátkem 90. let v centrální provincii Che-nan Jang Siang-pin. Zvěstoval, že Bůh sestoupí na Zemi v podobě Číňanky a rozpoutá apokalypsu. Podle některých informací se měl Ježíš vrátit v těle manželky zakladatele. Manželé utekli v roce 2000 do USA, ale církev nezanikla a postupně získávala další členy, které zbavovala vazeb na rodinu a činila je na sobě závislými.

Úřady se snaží lidem, kteří nepodlehli plně indoktrinaci sektářů, pomoci vymanit se z jejich vlivu a vrátit se k normálnímu životu.

Proti sektě zasáhly poprvé v roce 2012, když ohlásila příchod apokalypsy a vyzvala k „rozhodující bitvě” proti „velkému Rudému drakovi”, jak nazývá komunistickou stranu. Tehdy bylo zatčeno tisíc příslušníků sekty.

Reklama

Výběr článků

Načítám