Hlavní obsah

V Polsku vykolejil rychlík do Berlína, narazil do náklaďáku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Německý vlak mířící z polského Štětína do Berlína narazil ve čtvrtek ráno na železničním přejezdu u obce Kolbaskowo na severozápadě Polska do nákladního automobilu. Dva vagony soupravy vykolejily, jeden skončil na střeše. Lehčí zranění utrpělo několik lidí. Železniční trať v oblasti je zablokovaná, napsal server onet.pl.

Foto: Andrzej Krasnicki, Reuters

Záběr železniční nehody v Polsku

Článek

Z prvních informací vyplývá, že řidič nákladního vozu vjel na železniční přejezd mezi Kolbaskowem a Smolecinem na červenou. Vypověděl, že ho oslepilo slunce a červeného světla si nevšiml.

Řidič kamionu přežil, protože vlak, který vyjel ze Štětína v 6:03, narazil až do návěsu. Ani v rychlíku nebyl nikdo vážně zraněn, uvedla podle serveru TVN24 policejní mluvčí Katarzyna Leśnická. Záchranná služba sdělila, že osm lidí  s drobnými odřeninami a pohmožděninami vyhledalo zdravotníky. Ti všechny ošetřili na místě.

Foto: Andrzej Krasnicki, Reuters

Přejezd, kde došlo ke srážce německého vlaku s nákladním autem

Přerušení vlakové dopravy na trati může trvat až do večera, podotkl TVN24 s tím, že vlaky na části trati nyní nahradila autobusová doprava. Havarovaná souprava patří německé společnosti Deutsche Bahn (DB).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám