Hlavní obsah

V centru Kyjeva omylem zastřelili tříleté dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Centrum ukrajinského hlavního města Kyjeva se stalo dějištěm šokujícího případu. V neděli odpoledne tam byl zastřelen tříletý chlapec, napsala agentura DPA. Pachatel původně cílil na jeho otce, politika a podnikatele Vjačeslava Soboleva, ale minul a kulka zasáhla chlapce ve voze, sdělila v neděli večer policie.

Foto: Profimedia.cz

Policisté na místě, kde bylo zastřeleno tříleté dítě.

Článek

Dítě zemřelo na následky zranění v sanitce. Pachateli se podařilo z místa činu prchnout, zatím po něm policie marně pátrá. Případ se vyšetřuje jako úmyslná vražda.

Pozadí případu je nejasné, nicméně ukrajinská média napsala, že pachatel se pokoušel zastřelit známého regionálního politika. Úřady to nepotvrdily ani nevyvrátily.

Server deníku Segodňa s odkazem na své zdroje napsal, že Sobolev byl s rodinou v neděli v restauraci Mario. Když ji opustili, nasedli do auta a odjeli. Střelba začala ve chvíli, kdy Sobolev zastavil na červenou u semaforu na křižovatce ulic Lev Tolstoj a Tarasivska.

Devastující zranění

Sobolev začal křičet na manželku, aby se s dítětem schovali, chlapec však byl zasažen.

Sobolev se synem v náručí vyběhl z auta a volal o pomoc. Záchranáři dělali, co bylo v jejich silách, ale dítě se nepodařilo zachránit. Svědkyně Tanya Korolenková na sociální síti napsala, že lékaři byli bezmocní, zranění chlapce byla devastující.

Reklama

Výběr článků

Načítám