Hlavní obsah

Německu se podařilo vyhostit jen deset nebezpečných islamistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německu se podařilo od začátku roku 2017 vyhostit 10 nebezpečných islamistů, napsala agentura DPA s odvoláním na informace spolkového ministerstva vnitra. V zemi je přitom 760 islamistů, které úřady považují za nebezpečné. Před pěti lety jich bylo asi 140.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Ilustrační snímek

Článek

Z Meklenburska-Předního Pomořanska, Dolního Saska a Brém se podařilo z každé spolkové země vyhostit po dvou radikálech. Ze Severního Porýní-Vestfálska, Hesenska a Šlesvicko-Holštýnska to bylo jen po jednom. Z ostatních spolkových zemí včetně Bavorska to nebyl ani jeden.

Na začátku letošního dubna Spolkový kriminální úřad (BKA) uvedl, že ve srovnání s únorem nastal lehký nárůst. V únoru považovali kriminalisté za nebezpečné 750 islamistů.

Z islamistů, kteří mohou představovat nebezpečí, je podle BKA v současnosti 153 v německých věznicích.

Možnost, že islamisté spáchají v Německu teroristický útok, je podle ředitele kriminálního úřadu Holgera Müncha vysoká. Scéna podle něj čítá celkem až 11 tisíc lidí, minimum z nich je ale nebezpečných. [ celá zpráva ]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám