Hlavní obsah

Ital zavraždil na Sardinii Češku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sorso

Pětačtyřicetiletý Francesco Baingio Douglas Fadda ubodal ve městě Sorso na italském ostrově Sardinie svou o čtyři roky mladší bývalou partnerku Češku Zdenku K., uvedl list L´Unione Sarda. Útoku přihlížely i dvě ženiny děti, informoval v neděli list Corriere della Sera. Pachatele policisté po činu po divoké honičce zadrželi.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

Soud muži, který neměl čistý trestní rejstřík, zakázal, aby se k ženě přibližoval vzhledem k jeho násilnému chování. Navzdory zákazu k ní muž v sobotu navečer v baru na ulici Tiziano přistoupil  a začal se s ní divoce hádat. Nakonec vytáhl nůž a Češku několikrát bodl, i když vedle stály dvě její dcery ve věku devět a sedm let.

Pak pobodanou ženu i obě děti odvezl pryč. Jel ke známému, který nebyl doma. Když mu neotevřel, vnikl do jeho domu a těžce zraněnou ženu nechal v obýváku. Tak ji půlhodinu po útoku našli policisté, které zavolali lidé z baru. Přivolaný lékaři už ženě nepomohl, uvedl list Corriere della Sera.

Policie zahájila rozsáhlou pátrací akci, do které nasadila i vrtulník, napsal list La Nuova Sardegna. Pomohl jim tip mladého Itala, že je v baru v nedalekém Usini.

Kolem 04:30 hlídky karabiníků zahlédly Italovo bílé BMW, které začaly pronásledovat. Po divoké honičce trvající 40 minut se Douglas Fadda pokusil utéci. Zajel na parkoviště supermarketu v Sasari, kde vystoupil a snažil se utéci. Policisté ho doběhli a zadrželi. V autě byly dvě vyděšené dívky, které byly naštěstí nezraněné.

Vražednou zbraň, velký kuchyňský nůž, zajistili vyšetřovatelé v baru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám