Hlavní obsah

Dav zaútočil na policejní stanici v Lipsku, policistům vyhrožují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Skupina padesáti maskovaných lidí napadla policejní stanici v německém Lipsku. K útoku došlo v noci na čtvrtek a trval zhruba třicet sekund, uvedl v pátek server The Local. Dav na budovu házel kamení, lahve a pytlíky s barvou. Pak útočníci utekli.

Foto: Markus Schreiber, ČTK/AP

Němečtí policisté při demonstraci proti přistěhovalcům v Berlíně. Ilustrační snímek

Článek

Žádný ze dvou policistů, kteří byli v té době na stanici, nebyl zraněn, škody na majetku ale dosáhly několika desítek tisíc eur (několik stovek tisíc korun).

Policie prozatím neví, kdo za akcí stál, spekuluje se ale o politickém motivu. Na internetu se totiž objevilo anonymní prohlášení, které udává, že přepadení stanice bylo odplatou za smrt azylanta ze Sierry Leone Ouryho Jalloha, který zemřel před deseti lety v policejní cele, kde byl zaživa upálen.

"Poldové, váš tolerovaný status byl zrušen," citoval The Local z prohlášení. "Bude se s vámi jednat násilím a s chybějícím respektem, tedy stejně jako vy přistupujete k uprchlíkům."

Za smrt Jalloha nebyl dosud nikdo potrestán. Z vyšetřování pouze vyplynulo, že africký azylant, který byl v cele sám, byl za ruce a nohy připoután k posteli. Poté, co se spustil požární alarm, ho jeden z policistů vypnul.

Reklama

Výběr článků

Načítám