Hlavní obsah

Češku žijící v Británii odsoudili za pašování dětí

LONDÝN

Česká občanka žijící v Británii zde byla odsouzena ke třem letům vězení za pašování dětí. Uvedl to v nejnovějším čísle okresní list Citizen. Noviny tvrdí, že byla členkou mezinárodního gangu. Ten měl do Británie pašovat děti už od pěti let věku.

Článek

Ženu zadrželi policisté v květnu na letišti Stansted severně od Londýna, když provážela tři rumunské děti a sama byla těhotná se svým devátým dítětem. Před soudem se podle tisku přiznala, celkem prý provezla do Británie nejméně 13 dětí. Osud deseti z nich není znám.

Česká občanka měla za úkol předstírat, že je zákonnou zástupkyní dětí a pak je předat dalším členům gangu. V Británii byly tyto malé děti používány k drobným krádežím, žebrotě anebo pro podvodné žádosti o sociální dávky. Větší dívky nutili členové gangu k prostituci.

Britské úřady si v květnu na letišti povšimly 34leté ženy se třemi dětmi. Při výslechu se zjistilo, že pouhých 24 hodin před tím přiletěla opět sama na jiné londýnské letiště a z jiného místa.

Policie ženu již sledovala, protože jí bylo podezřelé, že asi dva měsíce předtím přiletěla ze Španělska s dalšími dvěma dětmi. Další pátrání zjistilo, že poměrně často létala sama mezi Británií, Španělskem a Itálií. Policie se domnívá, že byla členkou gangu, který nyní změnil způsob činnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám