Hlavní obsah

Češka plánovala na Slovensku dvě vraždy, hrozí jí doživotí

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká podnikatelka z obce Strání, která trvale žije na Slovensku, tam podle policie plánovala dvě vraždy. Vyšetřovatelé ji obvinili z úkladné vraždy ve fázi přípravy. Dvaatřicetiletá žena je ve vazbě a hrozí jí 20 až 25 let vězení, případně doživotní trest.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

Žena se podle policie rozhodla zbavit svého manžela Ľudovíta. Znali se šest let, ale manželé byli od loňského listopadu. Podle vyšetřovatelů chtěla Eva všechen společný majetek pro sebe.

Měla proto požádat svého známého Martina, aby Ľudovíta zabil. „Řekla mu, kdy má vraždu vykonat, jakým způsobem má vraždit a jak má odstranit tělo. Slíbila, že mu k tomu zajistí všechny prostředky,“ uvedl slovenský policejní prezident Tibor Gašpar.

Dokonce mu měla poradit, aby Ľudovíta zneškodnil paralyzérem a následně ho uškrtil. Ukázala mu prostory domu, kde s manželem bydleli, připravila pouta, gumové švihadlo a fólii.

Podnikatelka měla plánovat i další vraždu. Martinovi poradila, aby si našel komplice, kterého se měl po činu zbavit. „Komplice měl také odstranit,“ dodal Gašpar. Policie uvedla, že Eva měla za vraždu manžela nabídnout 50 tisíc eur (asi 1,3 miliónu Kč). Martin se ale vyděsil a případ oznámil.

Někdo chce její majetek, brání ji bratr

Bratr Češky obvinění své sestry rezolutně odmítl. „Každý, kdo zná moji sestru, musí být stejného názoru jako já,“ uvedl pro televizi Markíza. Zcela odmítá, že motivem činu měl být majetek, který by zdědila. „Je to absurdní. Je to holý nesmysl. Má sestra disponuje majetkem v miliónových částkách. Přijde mi nesmyslné, že by měla něco dědit. Ona vlastní čtyři auta, z toho jedno koupila vlastnímu manželovi, rodinný dům, financovala veškeré dovolené,“ řekl.

Na otázku, co za případem vidí, uvedl: „Já bych tu otázku otočil. Kdo má největší prospěch z toho, že má sestra je ve vazbě a hrozí jí 25 let nebo výjimečný trest a nemůže dosáhnout na své miliónové majetky?“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám