Hlavní obsah

Sebevražedné atentátnici selhala nálož, rozzuřený dav ji pak zlynčoval k smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teroristický útok dvojice sebevražedných atentátníků v Nigérii skončil fiaskem. Muž se sice na trhu ve městě Maiduguri odpálil, ale nikomu krom sebe neublížil. A žena, která se chtěla odpálit spolu s ním, dopadla ještě hůř. Její pás s výbušninou selhal a rozzuřený dav ji následně zlynčoval k smrti. Informoval o tom deník The Daily Mail.

Foto: Joe Penney, Reuters

Vojáci nigerijské armády

Článek

„Muž zemřel při útoku, žena byla zlynčována rozzuřeným davem lidí v jejím okolí,“ potvrdila nigerijská policie.

K pokusu o útok se zatím nikdo nepřihlásil, bezpečnostní složky ale mají za to, že dvojice patřila k islamistické sektě Boko Haram, která na území Nigérie operuje.

Zpráva o nepovedeném útoku přišla ve stejný týden, kdy nigerijský prezident Muhammadu Buhari oznámil, že se armádě podařilo vyhnat ozbrojence Boko Haram z jejich hlavní základny v lesích.

„Náčelník generálního štábu mě informoval, že v pátek 23. prosince byl jejich tábor zničen, teroristé jsou na útěku a nemají se už kam schovat,“ informoval prezident Buhari.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám