Hlavní obsah

V Itálii musí prostituovat 11 000 nezletilých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

V Itálii je nuceno k prostituci nejméně 11 000 nezletilých osob. S odvoláním na nejnovější údaje italské pobočky mezinárodní organizace na ochranu dětí ECPAT o tom informovala agentura ANSA. Yasmin Abo Lohaová z této organizace tvrdí, že je tento počet ještě vyšší, pokud se přihlédne k nabídce sexuálních služeb také na internetu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Lohaová poukázala na nedávné zadržení pěti mužů v Římě, kteří byli podezřelí, že si zaplatili služby dvou nezletilých prostitutek v luxusní čtvrti Parioli. Dívky ve věku 14 a 15 let studují na stejné střední škole v italské metropoli. Své tělo začaly údajně nabízet v květnu, kdy byly k této pro ně zřejmě lukrativní činnosti nalákány přes internet.

Dívky údajně chodily dopoledne do školy a odpoledne se již věnovaly prostituci. Za zákazníka dostávaly až 300 eur. Z příjmů jim ovšem značnou částku strhávali kuplíři a jedné z nich i její vlastní matka, která je závislá na drogách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám