Hlavní obsah

V Sydney sledovalo ohňostroj 1,5 miliónu lidí, na útok Íránce zapomněli

Aktualizováno

První den roku 2015 o půlnoci místního času už přivítaly ostrovy v Tichomoří včetně Nového Zélandu. A 1,5 miliónu lidí se shromáždilo podél nábřeží v přístavu Sydney, aby odtud sledovali tradiční velkolepý 12minutový ohňostroj osvětlující i slavnou budovu opery a most Harbour Bridge.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ohňostroj v Sydney Video: Reuters

 
Článek

Ohňostroj „tropického stylu” podle agentury AP vytvářel pyrotechnické efekty znázorňující zlaté a stříbrné palmy. Sydney je jedním z prvních velkoměst světa, které každoročně vítá Nový rok. Úřady ani obyvatele Austrálie neodradil od oslav nedávný útok ozbrojeného muže íránského původu, který v kavárně v centru Sydney zajal 18 lidí a nakonec dva z nich zabil. Policejní sbor ve městě byl pro silvestrovskou noc ale posílen o 3000 mužů.

První půlnoční oslavy vypukly v 11.00 SEČ na Samoe a Kiribati, o hodinu později na Novém Zélandu. V jeho největším městě Aucklandu oznámily půlnoc hodiny na 328 metrů vysoké věži Sky Tower, která je nejvyšší stavbou na jižní polokouli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ohňostroj na Novém Zélandu Video: Reuters

Foto: David Gray, Reuters

Žena v Sydney vítá nový rok.

Největší silvestrovské večírky budou kromě Sydney tradičně v metropolích jako Berlín, Londýn, Paříž nebo New York. Více než milión lidí je očekáván také na pláži Copacabana v Riu de Janeiro.

Nejdéle musí s novoročním přípitkem počkat lidé na souostroví Americká Samoa, kde bude půlnoc až ve čtvrtek ve 12.00 SEČ, upozornila ČTK. Půlnoční oslavy po celé planetě tak díky místním administrativním úpravám a časovým vyrovnáváním potrvají déle než 24 hodin.

Foto: Reuters

Oslavy příchodu nového roku v čínském městě Che-fej

Foto: Jason Reed, Reuters

Silvestrovský ohňostroj v Sydney

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám