Hlavní obsah

V britském StarDance nechtějí hvězdy tančit s nenaočkovanými partnery

Novinky, drk
Londýn

Start oblíbené britské televizní taneční soutěže Strictly Come Dancing je v ohrožení. Nejméně tři celebrity se totiž dozvěděly, že jejich profesionální partneři nejsou naočkovaní, a zdráhají se s nimi tancovat, uvedl bulvární deník The Sun. Jeden z nenaočkovaných tanečníků už se covidem-19 nakazil. Do sporu se vložil i premiér Boris Johnson, který odpůrce vakcín vyzval, aby se nechali naočkovat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

První živý přenos soutěže, která je předobrazem českého StarDance, začíná už tuto sobotu.

Podle informací v britském tisku nejméně tři tanečníci z řad profesionálů odmítají očkování. Totožnost odpíračů vakcín není známa, jeden z nich se však covidem-19 nakazil.

Zdroj z produkce sdělil deníku The Sun, že pokud se začne virus mezi účastníky šířit, bude to téměř určitě znamenat, že letošní ročník předčasně skončí. Další komplikací je skutečnost, že se mají prvního živého dílu účastnit i diváci.

Cestující v londýnském metru se kvůli nákaze bojí držet madel a padají z eskalátorů

Koktejl

„Tento pořad je klíčovou součástí podzimního televizního programu a producenti se teď obávají, že jim na place vypukne covid,“ cituje deník svůj zdroj.

Vyřadit je nemůžou

S nenaočkovanými tanečníky má totiž minimálně část účastníků problém.

„Některé celebrity hlasitě protestovaly proti tomu, aby s nimi (nenaočkovanými) musely tancovat,“ prozradil.

„Šéfové si s tím nevědí rady, protože zaměstnavatel nemůže pracovníkům nařídit, aby se nechali očkovat,“ vysvětlil zdroj.

Na pomoc ve středu přispěchal předseda vlády Johnson, o kterém je známo, že ho taneční soutěž nezajímá.

„Každý by se měl nechat naočkovat, a to neříkám proto, abych někoho šikanoval, ale prostě si myslím, že to je správná věc,“ řekl stanici GB News.

Reklama

Výběr článků

Načítám