Hlavní obsah

Učitelka otrávila dětem v čínské mateřské škole kaši. Dostala trest smrti

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Soud v čínském městě Ťiao-cuo odsoudil k trestu smrti učitelku z mateřské školky, která loni v březnu otrávila ovesnou kaši pětadvaceti dětem. Třiadvacet z nich muselo být převezeno do nemocnice a jedno z nich po deseti měsících boje o život zemřelo.

Foto: Profimedia.cz

Z pomsty učitelka otrávila dětem ovesnou kaši (ilustrační foto).

Článek

Rozsudek nad učitelkou jménem Wang Jün vynesl soud v pondělí, informovala s odkazem na čínská média BBC. Ve verdiktu soud označil čin za „opovrženíhodný a brutální“. Učitelka totiž děti otrávila jen kvůli sporům se svou kolegyní.

Druhá učitelka vyčítala Wang Jün, že děti nedokáže zvládat. Ta se chtěla pomstít, proto 27. března 2019 přidala dětem, o něž kolegyně pečovala, do ovesné kaše dusitan sodný. Ten se používá jako konzervant v masných výrobcích, ve vyšších dávkách však jeho požití může způsobit i smrt (u dospělé osoby se udávají 4 gramy jako smrtelné množství).

Otravu na dětském táboře u Chříče prošetřuje policie jako trestný čin

Krimi

Krátce po snídani začalo třiadvacet dětí z pětadvaceti vykazovat známky otravy a muselo být převezeno do nemocnice. O život jednoho z nich lékaři bojovali marně deset měsíců, letos v lednu na následky otravy zemřelo.

Podle soudu to navíc není poprvé, co se Wang Jün pokusila někoho otrávit. Vyšetřování odhalilo, že už předtím podala dusitan sodný svému manželovi, který však vyvázl jen s lehčími následky.

„Následky jejích činů byly extrémně závažné, proto zasluhuje nejpřísnější trest,“ uvedl soud. Není jasné, kdy bude vykonán, ale bude to smrtící injekcí nebo zastřelením.

Reklama

Výběr článků

Načítám