Hlavní obsah

Rozhořčení argentinští indiáni zapálili policisty

Buenos Aires

Rozhořčená skupina domorodých argentinských indiánů při středečních protestech v oblasti Salta na severozápadě země zapálila dva policisty. Dva strážci zákona skončili s vážnými popáleninami v nemocnici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Členové domorodé argentinské komunity podpálili dva policistyVideo: Reuters

 
Článek

Ke střetům mezi příslušníky kmene Wichi vyzbrojenými holemi, kamením a Malotovými koktejly, a strážci zákona došlo brzy ráno místního času poté, co se dav pokusil proniknout do jedné z budov místní plynárenské společnosti Vertua ve městě Morillo.

Po krátké slovní potyčce se situace rychle vyhrotila a jeden z indiánů nakonec policisty polil benzinem a následně je zapálil, píše agentura Reuters s odkazem na místní média.

Záznam, pořízený na mobilní telefon, zachycuje jednoho z demonstrantů, jak přichází ke shromážděným policistům se zapálenou pochodní v jedné ruce a plechovkou hořlaviny v ruce druhé.

V pozadí je slyšet střelba gumovými projektily, které policie používala v marné snaze rozehnat dav.

Mluvčí policie provincie Salta Marina Bustosová řekla argentinskému zpravodajskému serveru Perfil, že se do nepokojů zapojilo 100 až 120 lidí a zranění policisté bojují se popáleninami na 40 procentech těla.

Nyní jsou v péči lékařů z nemocnice Tartagal na severu provincie Salta.

Zda byli při násilnostech v okolí budovy plynárenské společnosti zraněni i nějací demonstranti, už policie neupřesnila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám