Hlavní obsah

Na Slovensku přibývá infikovaných. Uvažuje se o zpřísnění omezení

Právo, Ivan Vilček
Bratislava

Na Slovensku zaznamenali ve středu 53 nových případů covidu-19, což je nejvíc od 22. dubna, kdy testy odhalily 35 infikovaných. Premiér Igor Matovič avizoval zpřísnění omezení kvůli stoupajícímu počtu nových případů.

Foto: Úřad vlády SR

Slovenský premiér Igor Matovič představuje chytrou karanténu.

Článek

„53 nových případů. Příliš mnoho na to, abychom se nadále spoléhali jen na zodpovědnost lidí. Bohužel,“ napsal Matovič na sociální síti. Zatím žádná konkrétní opatření neavizoval.

Ve středu bylo na Slovensku provedeno 2284 testů. Největší počet infikovaných zachytili v Prešově (12), v Bratislavě a v Čadci (9) a v Košicích (5). Momentálně je hospitalizovaných sedm lidí, z toho tři na JIP a jeden pacient je napojený na umělou plicní ventilaci.

Českému řidiči se na Slovensku za jízdy odpojil karavan, způsobil smrtelnou nehodu

Evropa

Celkový počet infikovaných od začátku pandemie dosáhl na Slovensku 1851 a na covid-19 dosud zemřelo 28 lidí.

Ministr zdravotnictví Marek Krajčí ve středu řekl, že nárůst počtu nových případů infekce nepovažuje za druhou vlnu koronaviru v zemi. „Původ nákazy je většinou v zahraničí. Tím, že se otevřely hranice, nám sem přijíždějí pozitivní pacienti,“ uvedl Krajčí. Šéf resortu upozornil, že v současnosti jsou pro šíření koronaviru nejrizikovější hromadné akce, diskotéky a noční kluby.

Reklama

Výběr článků

Načítám