Hlavní obsah

Na Floridě přistálo unesené kubánské letadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MIAMI

Unesené kubánské dopravní letadlo s 35 osobami na palubě dnes v noci za doprovodu amerických stíhaček přistálo na letišti v Key West v americkém státě Florida. Stroj letící na vnitrostátní lince očividně unesla a přinutila k letu do USA šestičlenná skupina, oznámila mluvčí amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI).

Foto: Pavel Kalina

Foto ze začátku stavby

Článek

Letadlo typu DC-3 s 29 cestujícími a šestičlennou posádkou letělo na pravidelné lince z Nueva Gerona do Havany. Když se objevilo na obrazovkách americké kontroly leteckého provozu a jeho pilot se nehlásil, byly k jeho zjištění vyslány dvě stíhačky F-15. Ty eskortovaly kubánský stroj na letiště Key West zhruba 250 kilometrů jižně od Miami, kde přistál krátce po druhé hodině ranní SEČ.

Motiv neznámý

"Všech šest vzdušných pirátů se po přistání pokojně vzdalo," upřesnila mluvčí FBI Judy Orihuelová. Totožnost únosců nebyla zveřejněna a motivy jejich činu jsou zatím neznámé. Podle dostupných informací nebyl nikdo na palubě letadla během únosu zraněn.

Únosce nyní vyslýchá federální policie a cestující jsou dotazováni příslušníky americké celní správy.

Letecké spojení mezi Nueva Gerona, které je správním střediskem ostrova Isla de la Juventud, a Havanou zajišťují státní Kubánské aerolinie. Ty však používají letadla ze sovětské éry Antonov-24. Podle floridských úřadů patřilo unesené letadlo společnosti pod názvem Aerotaxi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám