Hlavní obsah

Drama agresívního ozbrojence po 15 dnech skončilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Ozbrojenec, kterého patnáct dní držela policie v obklíčení v jednom bytě ve východním Londýně, je mrtev. Tělo Eliho Halla bylo nalezeno v zadní části budovy značně poškozené předchozím požárem. Důstojník metropolitní policie Bob Quick ve čtvrtek pozdě večer potvrdil, že dvoutýdenní drama tak ve 21:30 místního času skončilo.

Článek

Čtvrteční den začal přestřelkou. Poté v objektu vypukl požár a z velké vzdálenosti museli zasahovat hasiči. Oheň podle policie zřejmě založil sám Hall. Později policisté použili slzný plyn a paralyzující granáty, aby pronikli blíže k bytu. Pomocí žebříků se pak dostali do ložnice. Tělo ozbrojence nyní podstoupí identifikaci a pitvu, která prokáže příčinu smrti.

Rukojmí mu uteklo

Důstojník Quick vyjádřil přímo na místě události poděkování jak zasahujícím policistům, jak místním obyvatelům, do jejichž života dvoutýdenní obléhání nemile zasáhlo. Čtyři ulice kolem objektu zůstávají uzavřeny a místo střeží 50 policistů. Prvních jedenáct dní držel ozbrojenec jedno rukojmí, kterému se v neděli podařilo utéct.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám