Hlavní obsah

Čtyři oběti si vyžádal noční požár bytu ve slovenské Handlové

Bratislava
Aktualizováno

Požár bytu na pátém podlaží paneláku na Okružné ulici ve městě Handlová v Trenčínském kraji na Slovensku si vyžádal čtyři oběti. Na sociální síti o tom ve čtvrtek informovala slovenská policie.

Foto: Policie SR

Zásah hasičů při požáru bytu v obci Handlová v Trenčínském kraji na Slovensku.

Článek

Požár byl nahlášen hodinu po půlnoci ze středy na čtvrtek. Na místě zasahovaly všechny záchranné složky a proběhla evakuace celého objektu.

„Bohužel, záchranáři už nedokázali pomoct čtyřem osobám,“ uvedla policie. Podle webu noviny.sk byli mezi oběťmi dvě ženy a dva muži, které hasiči našli na schodišti paneláku. Později policie upřesnila, že šlo o manželský pár ve věku 46 a 48 let a dvě ženy ve věku 40 a 65 let.

„Hodinu po půlnoci nás vzbudilo klepání na radiátory a štiplavý dým. Vzbudili jsme děti a chtěli jsme opustit bytovku. Po schodech to už nešlo, tak nás museli zachránit pomocí plošiny. Byl to stres,“ řekla webu sme.sk Lucia. Další obyvatelé se dostali z bytů přes balkony po žebřících.

Foto: Policie SR

Noční požár bytu v obci Handlová na Slovensku si vyžádal čtyři oběti.

Na místě zasahovalo 38 hasičů se 17 kusy hasičské techniky. Při zásahu se lehce zranili dva hasiči. Způsobené škody jsou odhadovány na 400 až 500 tisíc eur (9,9 až 12,3 milionu korun).

Z objektu bylo evakuováno asi 150 lidí, o které se postaralo vedení města. Potvrdila to primátorka města Handlová Silvia Grúberová.

Z hořícího bytu v Ostravě zachránili hasiči jednoho člověka

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám