Hlavní obsah

Při explozi na libanonské hranici byli zraněni izraelští vojáci

Jeruzalém

Při incidentu na izraelsko-libanonské hranici byli ve středu zraněni čtyři izraelští vojáci. Podle izraelských sdělovacích prostředků byla příčinou nálož, která vybuchla v blízkosti jedné z pohraničních hlídek. Jeden z vojáků je zraněn lehce, tři vážněji. Všichni byli převezeni do nemocnice v Nahariji.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Libanonská média tvrdí, že incident se stal na libanonském území, zhruba 180 metrů od hranice. Armáda hovoří asi o 400 metrech. Libanonské zdroje tvrdí, že hlídka hranici překročila a dostala se na území Libanonu. Libanonská armáda uvedla, že hlídka izraelské pěchoty pronikla po půlnoci 400 metrů do nitra Libanonu.

„Vybuchla tam nálož a vojáci byli zraněni, protože na místě zůstala krev,” stojí v prohlášení armády. Libanonská strana incident vyšetřuje spolu s mírovou jednotkou OSN, která na hranici působí.

V jižním Libanonu operuje šíitské hnutí Hizballáh, které bojuje proti Izraeli. Poslední konflikt Izraele s ním se datuje do roku 2006. Trval skoro dva měsíce a zemřelo při něm na libanonské straně 1200 lidí, na izraelské více než 160.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám