Hlavní obsah

Letadlo muselo nouzově přistát kvůli smradu, cestující znečistil toalety fekáliemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anchorage

Boeing 777 United Airlines s 245 cestujícími na palubě mířící z Chicaga do Hongkongu musel ve čtvrtek v 18:30 nouzově přistát na Aljašce, protože v něm silně zapáchaly fekálie. Těmi jeden cestující znečistil dvě toalety. Dvaadvacetiletý Američan vietnamského původu byl podle BBC v Anchorage zadržen.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 777 United Airlines

Článek

Aerolinky United Airlines uvedly, že „cestující cítili všude fekálie”. Mluvčí letištní policie v Anchorage Joe Gamache k případu dodal: „Dostali jsme zprávu o pasažérovi, který zaneřádil vlastními fekáliemi toalety.“ Uvedl, že 22letý cestující byl odveden v poutech, ale nečelí „žádným obviněním z čehokoli trestného“.

Muž si také pokusil svléci triko a nacpat ho do jedné z mís. Podle jednoho z cestujících BJ Canupa jím rozmazával fekálie po stěnách toalety.

Další cestující Tricia Masonová dodala, že muž taky „třásl sedačkami všude okolo sebe a lil vodu a sodovku na podlahu a laptopy”. Nakonec se ale nechal usadit a uklidnit.

Policie v Anchorage pro místní stanici KTUU uvedla, že muž byl po výslechu, na němž se podílela FBI a který byl proveden přes tlumočníka, převezen na kliniku pro duševně nemocné.

Muž se vracel k rodině ve Vietnamu. Předtím žil v Kalifornii a pak u tety v Indianě. Dva dny před odletem byl propuštěn z vězení v Indianě.

Zbylí cestující byli ubytováni v hotelu. Letadlo po vyčistění odletělo v pátek ve dvě odpoledne.

Reklama

Výběr článků

Načítám