Hlavní obsah

Hurikán Maria si vyžádal už nejméně deset lidských životů

Miami

Nejméně deset lidských životů si na Portoriku vyžádal hurikán Maria. Potvrdil to v noci na neděli guvernérův úřad. Předchozí zprávy hovořily až o 15 mrtvých na Portoriku, v celém Karibiku o více než třech desítkách obětí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Škody po hurikánu MariaVideo: Reuters

 
Článek

Předpokládá se, že celkový počet mrtvých se ale ještě může zvýšit, neboť v oblasti trvají záplavy a deště a některá místa jsou stále nedostupná. Mezi oběťmi se na Portoriku ocitli i dva policisté, kteří se utopili ve městě Aguada.

Aktuální situace poblíž Bahamských ostrovů

V Portoriku hurikán zcela vyřadil z provozu na celém ostrově rozvodnou síť elektrického proudu, která byla poničena už hurikánem Irma před dvěma týdny. Kromě elektřiny místy chybí i pitná voda a palivo, nefungují telefony. Desítky starostů se obávají zejména situace v nemocnicích a v domovech důchodců.

Podle amerického střediska pro hurikány se Maria nyní nalézá asi 460 kilometrů východně od ostrova Great Abaco na Bahamách. Středisko doporučilo lidem žijícím v Severní a Jižní Karolíně a ve střední části pobřeží Atlantiku sledovat vývoj, i když se nepředpokládá, že by Maria zasáhla východní pobřeží USA.

Foto: Jenny Promeneur, ČTK/AP

Škody po hurikánu Maria na Guadeloupe

Reklama

Související témata:

Související články

Hurikán Maria opět zesílil, má už 21 obětí

Hurikán Maria postupující Karibikem opět mírně nabral na síle a blíží se k ostrovům Turks a Caicos a jižním Bahamám. Počet obětí bouře, která ničila stovky...

Výběr článků

Načítám