Hlavní obsah

Američanovi museli po olíznutí psem amputovat ruce, nohy a nos

Milwaukee

Vzácný případ otravy krve vyvolaný běžnou bakterií Capnocytophaga canimorsus po olíznutí psem připravil Američana Grega Manteufela z Wisconsinu o značnou část všech čtyř končetin. Přesto se nevzdal. Je odhodlán naučit se znovu chodit a na čtyřnohé přátele nikterak nezanevřel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Američan chytil infekci od psa, přišel kvůli tomu o části rukou i nohouVideo: Dawn Manteufel , AP

 
Článek

Osmačtyřicetiletý Manteufel byl po olíznutí psem na konci června hospitalizován v nemocnici v Milwaukee s příznaky připomínajícími chřipku. Jeho stav se ale rychle zhoršoval a lékaři museli nakonec přikročit k drastickým opatřením.

Byli mu nuceni amputovat nohy nad koleny, ruce nad lokty a nos. Zachránili mu však život a jeho žena Dawn Manteufelová řekla agentuře AP, že její muž neztratil chuť do života. Naopak. Je rád, že žije, a s osudem je připraven se poprat.

„Je šťastný, že je mezi námi. Prohlásil, že nebojoval až doposud, aby začal naříkat, proč se to stalo zrovna jemu,“ cituje agentura AP jeho manželku.

Není třeba se bát

Infekce vyvolaná ve většině případů neškodnou a v tlamách psů se běžně vyskytujících bakterií Capnocytophaga canimorsus u Manteufela vedla k poklesu krevního tlaku a fatálnímu zpomalení oběhu krve v končetinách. Lékaři proto byli nuceni přikročit k amputacím. Ošetřující lékař Manteufela ale upozornil, že je riziko nakažení dalších lidí výše popisovanou infekcí minimální. „Chovejte se jako doposud, je větší riziko, že zemřete při autonehodě,“ řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám