Hlavní obsah

U Hondurasu se převrhla rybářská loď, 26 mrtvých a devět pohřešovaných

Nejméně 26 lidí zemřelo, když se ve čtvrtek během lovu humrů v Hondurasu převrhla rybářská loď pojmenovaná Capitán Waly. Dalších 47 lidí nehodu přežilo a devět lidí se stále pohřešuje, napsala agentura DPA. Příčina nehody zatím není známá.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V Hondurasu začala sezona humrů a jejich lov byl také cílem převrženého plavidla. Loď vyplula z přístavu Gracias a Dios v oblasti Mosquitia na východě Hondurasu. V oblasti panuje velmi špatné počasí.

Nedaleko místa nehody se pohybovala loď námořnictva, která ztroskotaným pomohla a díky tomu se velká část osazenstva rybářské lodě pomohlo zachránit. Přesto se nehoda řadí k nejhorším neštěstím na moři v Hondurasu.

Ti, kteří katastrofu přežili, těm se daří dobře, uvedl José Domingo Meza, mluvčí honduraských ozbrojených sil. Naštěstí byla v této oblasti loď námořnictva a byla schopná ji zachránit.

Jen několik hodin před katastrofou se převrhl jiný rybářský člun, ale podle Mezy se podařilo všech 49 lidí na palubě zachránit.

V Hondurasu tento měsíc začala sezona lovu humrů, která trvá až do února. Na pobřeží země je proto množství rybářských lodí. Příjmy Hondurasu z vývozu humrů loni činily 46 milionů USD (více než jedna miliarda Kč). Většina humrů byla vyvezena do Spojených států.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám