Hlavní obsah

Komik Cohen ztrapnil dalšího republikánského politika, s kolosální ostudou rezignoval

Právo, doh

S kolosální ostudou končí ve funkci Jason Spencer, republikánský zákonodárce z amerického státu Georgia. Ten v nové televizní show mimo jiné vykřikoval rasistické nadávky, běhal s obnaženým pozadím a napodoboval asijský přízvuk – vše ve jménu boje proti terorismu.

Foto: ČTK/AP

Republikánský zákonodárce Jason Spencer se v rámci fiktivního tréninku snaží zastrašit teroristu z Islámského státu tím, že se ho dotkne svým nahým zadkem, čímž z něj udělá homosexuála.

Článek

Do bizarních situací jej dostal britský komik Sacha Baron Cohen, který v tomto díle pořadu „Who is America?“ vystupoval jako fiktivní izraelský bezpečnostní expert.

Spencer s ním měl natočit agitační protiteroristické video. Místo toho ale vznikl další bizarní díl komického pořadu.

„USA! Udělám z tebe homosexuála!“ křičí americký zákonodárce, zatímco se staženými kalhotami pronásleduje domnělého bezpečnostního experta představujícího teroristu. Drží se i komikovy rady, aby k odlákání pozornosti vykřikoval „zakázané slovo na N“. Poté, co politik začne halekat urážlivé označení pro černochy, napomene ho Cohen, že jde o ošklivé slovo a že měl na mysli „noonie“, slangové označení pro ženské pohlavní orgány.

V jiném momentu zase Spencer, jenž coby zákonodárce usiloval o zákaz zahalování tváří, na Cohenovu radu hraje čínského turistu a strká selfie tyč pod oděv figurantky. „Není to terorista. Ten by měl jiné vybavení,“ hodnotí pak Cohen s vážnou tváří fotografii ženina rozkroku.

Komik, který se proslavil rolí kazašského reportéra Borata, se Spencerovi představil jako izraelský bezpečnostní expert Erran Morad, který „13 let pracoval, vlastně nepracoval v Mossadu“.

Odstoupil až po tlaku

Spencer po odvysílání materiálu nejprve odmítal rezignovat, pod silným tlakem tak ale nakonec učinil. V prohlášení pak Cohena obvinil, že zneužil jeho obav, že se jeho rodina stane terčem teroru.

„Můj strach v tu dobu natolik zesílil, že jsem nedokázal jasně uvažovat a neuvědomil jsem si, k čemu jsem dal souhlas, když jsem se tohoto výcviku zúčastnil,“ oznámil zákonodárce.

Cheney podepsal set na waterboarding

V prvním díle Cohen přiměl některé republikánské politiky, aby podpořili fiktivní izraelský bezpečnostní program Kinder Guardians, v rámci kterého jsou ozbrojovány děti předškolního věku. Zjevnou absurditu zapáleně hájili aktivisté bránící právo na držení zbraní. V Izraeli jsou přitom pravidla držení zbraní pro civilní osoby naopak mimořádně přísná.

V dalších dílech pořadu se má objevit Sarah Palinová, neúspěšná kandidátka na viceprezidentku a exguvernérka Aljašky, jakož i bývalý viceprezident Dick Cheney, který Cohenovi podepsal „soupravu na waterboarding“.

Podepsaný set pak komik dražil na internetu, portál eBay ale položku stáhl z prodeje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám