Hlavní obsah

Na oslavu narozenin patnáctileté Mexičanky přišly tisíce cizích lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexico City
Aktualizováno

Patnáctiletá Mexičanka Rubi Ibarraová se stala patrně hlavní hvězdou letošních Vánoc ve své zemi, když na její pondělní narozeninovou oslavu dorazily tisíce lidí z celého Mexika. Stalo se tak díky videopozvánce, kterou natočil její otec a umístil na Facebook s dovětkem, že jsou „všichni srdečně zváni”.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na oslavu narozenin patnáctileté Mexičanky přišly tisíce cizích lidíVideo: AP

 
Článek

Na poli u mexické vesnice La Joya tak pro účely oslavy vyrostly obří stany s  portréty oslavenkyně, která podle reportéra agentury AP působila poněkud zaskočeně.

Patnácté narozeniny dívek představují pro Mexičany velkou událost, protože jsou vnímány jako přelom mezi dětstvím a dospělostí. Nákladné oslavy s živými kapelami nejsou nijak výjimečné, dívky při nich mají oblečeny bohatě nabírané a zdobené šaty a ve vlasech mívají slavnostní čelenky.

Foto: Enric Marti, ČTK/AP

Rodina oslavenkyně

Oslava Rubi mohla být ještě mnohem větší, než nakonec byla, neboť na sociálních sítích slíbilo po rychlém rozšíření videa účast až milión lidí. Málo platné, že matka Rubi přes média vysvětlovala, že srdečné pozvání bylo určeno lidem z okolních vesnic.

Otec však slovo nechtěl vzít zpět, a tak u vesnice vyrostly dlouhé řady stolů plné jídel, zahrálo několik kapel a na oslavu dohlížely policejní posily.

Foto: Marco Ugarte, ČTK/AP

Oslavenkyně Rubi Ibarraová

Rubi si akci podle mexických médií navzdory méně osobnímu charakteru slavnosti nakonec užila a v zářivých fuchsiových šatech byla skutečnou královnou dne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám