Hlavní obsah

ČVUT rozvíjí vazby s Austrálií

Novinky, pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České vysoké učení technické v Praze (ČVUT) navštívil koncem září profesor Aleksandar Subic z australské RMIT university (Royal Melbourne Institute of Technology). Výsledkem jednání je shoda, že uzavření dohody o spolupráci mezi ČVUT a RMIT bude vhodným začátkem vzájemné spolupráce.

Článek

Setkání je výsledkem Českých technologických dnů v Austrálii, které se konaly letos v červenci v australském Melbourne.

Cílem obou stran je spolupráce na mnoha úrovních v oblasti strojírenství, která by měla zahrnovat dvojité diplomy v inženýrském studiu a společný výzkum, především v oblasti automobilového průmyslu. Obě strany chtějí v roce 2012 společně zorganizovat strategický vědecký pracovní seminář za účasti špičkových vědců a zástupců firem, na kterém budou identifikovány konkrétní výzkumné projekty.

„Velice mě těší, že CzechInvest v rámci Českých technologických dnů v Melbourne pomohl k setkání představitelů ČVUT a RMIT univerzity, které vyústilo ve spolupráci,“ uvedl generální ředitel agentury CzechInvest Miroslav Křížek.

Mezi úspěchy univerzity RMIT v Austrálii patří první vodíkové závodní auto - Formule na elektrický pohon a model trucku na vodíkové palivové články. RMIT zřídil a stojí v čele celosvětového klastru s názvem Global Green Car, který sdružuje odborné týmy pracující na vývoji lehkých materiálů a konstrukcí, ekologických motorů a udržitelné výroby etanolu.

Reklama

Výběr článků

Načítám