Hlavní obsah

Zlín Film Festival dá opět šanci nadějným amatérským kapelám

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizátoři 59. ročníku Zlín Film Festivalu nabízí opět příležitost amatérským kapelám z celé České republiky vystoupit v rámci doprovodného programu ve festivalové koncertní zóně. O tom, které kapely se na pódiu představí, rozhodne na jaře svým hlasováním veřejnost. Kapely se mohou přihlašovat už nyní.

Foto: Zlín Film Festival
Článek

Kapely, které mají zájem zúčastnit se soutěže kapel, se mohou registrovat do soutěže na webu festivalu (kapely.zlinfest.cz), a to až do 16. prosince. Zde také od 15. ledna až do 31. března 2019 bude probíhat hlasování veřejnosti. Tři kapely s nejvyšším počtem hlasů dostanou šanci odehrát samostatný koncert během Zlín Film Festivalu ve festivalové koncertní zóně ENAPO.

„V loňském roce se v soutěži sešla pestrá skladba skupin, které hrály různé žánry od těch začínajících až po zkušené hudebníky, kteří spolu vystupovali už řadu let. A věříme, že letošní soutěž osloví i ty kapely, které třeba vloni váhaly,“ uvádí výkonná ředitelka filmového festivalu Jarmila Záhorová a dodává, že vítězné skupiny tak získají šanci stát se součástí největší kulturní akce v našem kraji a zařadit se mezi interprety zvučných jmen.

Jedna z kapel navíc získá během festivalu titul „Kapela 59. Zlín Film Festivalu“ a stane se v následujícím ročníku festivalu předkapelou jednoho ze známých hudebních interpretů vystupujícího v koncertní zóně. „Kromě toho obdrží také příspěvek pro natočení videoklipu ve výši 15 000 Kč,“ doplnila Jarmila Záhorová.

Vítězem historicky prvního ročníku soutěže kapel a nositelem titulu Kapela 58. ročníku Zlín Film Festivalu se stala kapela Spolektiv, která se při nadcházejícím ročníku objeví v rámci doprovodného programu Zlín Film Festivalu.

Další informace i pravidla soutěže najdou zájemci na kapely.zlinfest.cz.   

Zlín Film Festival – Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež je nejstarší a největší filmovou přehlídkou svého druhu na světě. Jeho 59. ročník se uskuteční od 24. května do 1. června 2019. Pořadatelem festivalu je společnost FILMFEST, s.r.o.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám