Hlavní obsah

Život letí neuvěřitelným tempem a já ho chci protančit, říká tanečník a choreograf Marek Meluzín

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tancovat začal v sedmé třídě na základní škole. To byly taneční začátky kroměřížského rodáka Marka Meluzína, který svůj koníček rozvíjel i na střední škole. Po zkušenostech, které posbíral ve skupinách Santos, Xento a Dance Power, nyní formuje kroměřížskou taneční skupinu M Dance Crew KM.

Foto: archiv Marek Meluzín

Marek Meluzín a jádro jeho taneční skupiny M Dance Crew KM.

Článek

Jak dlouho skupina M Dance Crew KM funguje, jak často zkoušíte a jak je to s členskou základnou?

Tento rok jsme oslavili páté narozeniny. Ted už jdeme do šestého  roku. Trénink skupiny je dvakrát krát týdně po dvou hodinách, a ještě mám na sportovním centru Sport KM open class. A věkový průměr naší skupiny? Myslím, že je to tak od čtrnácti do pětačtyřiceti, takže bohatá škála...

Tančíte street dance, což je styl, s nímž slavíte úspěchy na soutěžích. Zmiňte ty poslední...

Tento taneční rok byl pro nás asi nejúspěšnější. Na Tancer cupu Zlín jsme vytancovali třetí místo, to byl pro nás tento rok takový rozjezd. Na konci března to jsme získali první místo a putovní pohár města Lipníka nad Bečvou. A na soutěži Hot dance v Zubří to bylo také první místo. Ale přiznám se, že mám raději spokojenost a odezvu publika. Když slyším lidi, jak nás povzbuzují a jak nám fandí, tak je to nad všechny poháry a medaile.

Kdo stojí za vašimi videoklipy, které mají záviděníhodnou profesionální úroveň?

Máme natočené asi čtyři takové projekty. Na některých pracuji i jako kameraman a režisér, zatímco na největším projektu Dark Horse jsme spolupracovali s Vladislavem Františem.

Co je pro vás jako choreografa či tanečníka největší inspirací nebo hnacím motorem?

Asi největším hnacím motorem pro mě bylo vidět tanečníky na Street Dance Kempu Europe v Jedovnici. Tenkrát jsem si řekl “Tak tohle bych chtěl vyzkoušet a naučit se“ - a protože v Kroměříži  to tehdy moc nešlo, založil jsem si svoji taneční skupinu.

Kolik času denně věnujete práci týkající se M Dance Crew KM?

Ono se to asi nedá úplně naměřit na hodiny, ale na tanec myslím často. Žiju tím.

M Dance Crew KM je amatérský soubor. Znamená to tedy, že "to" děláte všichni při práci?

Ano, jsme amatéři. A můj obdiv patří lidem, kteří na mě a se mnou chodí tančit. Mají náročné zaměstnání, některé i manžela a několik dětí - a přesto najdou čas pro svého koníčka. A tím je tancování.

Co vaši skupinu čeká v nejbližší době, co všechno máte v plánu?

V pátek 26. června vystoupíme těsně před koncertem zpěváka Davida Deyla, který proběhne v Domě kultury v Kroměříži. Tím ale naše letní aktivity nekončí. Začátkem července budeme týden na Street dance kempu v Jedovnici. K tomuto období patří i naše letní tancování pro zábavu na koupališti Bajda v Kroměříži. Další sezóna naskočí od září. Už mám nějaké nápady v hlavě. Život letí neuvěřitelným tempem a já ho chci protančit.

Reklama

Výběr článků

Načítám