Hlavní obsah

Zdeněk Štybar opět nezklamal, ve Stříbře rychle ujel všem soupeřům

Novinky, Martina Sihelská

Mistrovství České republiky v cyklokrosu byla na programu v sobotu 12. ledna ve Stříbře.

Foto: Martina Sihelská

Zdeněk Štybar

Článek

Už týden dopředu připravoval stříbrský fan klub Zdeňka Štybara trasu pro závod ve Stříbře. Před týdnem se "fanklubáci" brodili mokrým terénem, dnes byla trať i místy namrzlá. Slunce však návštěvníky ohřálo a ještě víc všechny rozehřál Zdeňkův výkon, rychle ujel svým soupeřům a naprosto s přehledem opět vyhrál.

Druhým byl Martin Bína a třetí Vojtěch Nipl. Zklamaní byli fanoušci Radomíra Šimůnka, jemuž stříbrská trať štěstí nepřinesla, a v jedné zatáčce doslova vyjel z trasy.

Ovace stříbrských fanoušků nebraly konce. "Udělali jsme mu obrázek. Moc Zdeňkovi fandíme a chodíme na jeho závody. Je moc dobrý jezdec, hned na začátku všem ujel a měl velký náskok. Je prostě ze všech nejlepší," uvedli tři kamarádi, kteří přišli Zdeňka podpořit - Martin Šlosar (7), Dominik Koza (8) a Lukáš Tolar (7).

Na přípravách se podílely desítky lidí, fanklubu pomohli i další příznivci, zábrany hlídali studenti stříbrského gymnázia, slavnostní salvu vystřelili ostrostřelci a mnoho dalších pomohlo jiným způsobem. Za to vše jim děkuje otec vítěze Zdeněk Štybar starší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám