Hlavní obsah

Žáci z Oloví na návštěvě na statku Bernard

Novinky, Josef Sekyra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci grantového projektu Znovuobjevení dávných řemesel a tradic - cestou z minulosti do současnosti navštívila Základní škola Oloví statek Bernard. Exkurze se uskutečnila v úterý 11. prosince v dopoledních hodinách a byla velmi zajímavým zpestřením výuky.

Foto: Josef Sekyra
Článek

Statek Bernard je unikátní zařízení svého druhu v Karlovarském kraji a žáci se mohli seznámit s historií řemesel a tradic přímo v autentickém prostředí jednoho z největších statků, který byl na Sokolovsku postaven v období první republiky. Statek Bernard je známý jako muzeum Poohří a nachází se zde část expozice chebského muzea s exponáty řemeslných nástrojů a předmětů běžného života z Krušnohoří a Poohří.

Prohlídka začala interaktivní přednáškou z historie statku Bernard a pokračovala prohlídkou tradiční stodoly s dobovými zemědělskými exponáty. V následující části prohlídky byli žáci seznámeni s řemeslnými dílnami a praktickými ukázkami vybraných řemesel.

Díky grantovému projektu, který je spolufinancovaný Evropskou unií a státním rozpočtem ČR, již žáci mají jasnou představu o historii a tradici řemesel v kraji. Cílem projektu je vzbudit v žácích zájem o tradiční řemesla a v neposlední řadě jim pomoci při výběru budoucího zaměstnání, neboť jak se praví ve známém pořekadle - Řemeslo má zlaté dno.

Reklama

Výběr článků

Načítám