Hlavní obsah

Yvetta Blanarovičová: V Hradišti mám báječné kolegy

Novinky, Blanka Šmejdovcová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová patří mezi hvězdy a stálice české muzikálové scény. Téměř dva roky je také ozdobou a posilou úspěšného muzikálu Slováckého divadla Pokrevní bratři, který na konci května oslaví jubilejní čtyřicátou reprízu.

Foto: Marek Malůšek

Yvetta Blanarovičová jako paní Johnstonová

Článek

Čím vás zlákala nabídka na účinkování v muzikálu Pokrevní bratři?

„Zavolal mi režisér Radek Balaš, se kterým jsem spolupracovala na muzikálu Mata Hari. Spolupráce s ním byla natolik vynikající, že jsem ráda přijala nabídku hostování v Uherském Hradišti, i když jsem musela kvůli zkouškám spoustu práce přesunout.”

Znala jste Slovácké divadlo předtím, než jste přijala nabídku k hostování?

„Ano, znala jsem Slovácké divadlo spíše z médií, bohužel jsem nikdy neměla šanci přijet na nějaké představení a zhlédnout ho. Na druhou stranu ke všemu v tomto divadle přistupuji s pocitem, že každý moment, který kolegové vytvoří na jevišti, je pro mne ojedinělý, zajímavý a překvapující.”

V Pokrevních bratrech hrajete maminku, paní Johnstonovou. Jaká je to role?

„Je to role dramatická, krásná a zajímavá. A mám báječné kolegy. To je sen každého herce.”

Jak posuzujete profesionalitu zdejšího souboru z hlediska vaší praxe na divadle i ve filmu?

„V souboru panuje velká divadelní profesionalita, ale to se vlastně o souboru Slováckého divadla obecně ví.”

Co říkáte na vaše herecké syny, Tomáše Šulaje a Davida Vaculíka?

„Tomáš i David jsou vynikající herci, výborně zpívají a jelikož mám vlastního syna, tak mně v lecčems připomínají jeho teenagerovské roky. A docela mne baví vracet se ve svých vzpomínkách k pubertálnímu období, na které se teď můžu dívat s nadhledem. Nesmírně mě baví jakákoliv situace, kterou ti kluci na jevišti vymyslí.”

Srdeční záležitost

Pokrevní bratři, to je pro herce Slováckého divadla srdeční záležitost. Divadlo uvedlo muzikál poprvé v roce 2001 v režii Radka Balaše a na tehdejší uvedení protagonisté i diváci nadšeně vzpomínají. Po patnácti letech se rozhodlo divadlo k oblíbenému titulu vrátit a uvedlo jej opět v režii Radka Balaše a s exkluzivním hostem Yvettou Blanarovičovou.

„Jednou z režisérových podmínek bylo stejné obsazení hlavních rolí, čímž muzikál takzvaně „nakopnul“. Úspěšný kus to byl už tenkrát, ale vzhledem k tomu, že muzikálová scéna u nás ještě tolik nefungovala, je dnešní úspěch mnohonásobně větší,“ uvedl tiskový mluvčí divadla Josef Kubáník.

Dvojčata Mickeyho a Eddiho stejně jako před patnácti lety hrají Tomáš Šulaj a David Vaculík. Původní obsazení doplňuje Zdeněk Trčálek v roli Sammyho. „Byl to můj první velký muzikál a je to srdeční záležitost,” řekl po premiéře Tomáš Šulaj. „Pokrevní bratři mají všechno, co má správný muzikál mít,“ doplnil David Vaculík.

Diváci v muzikálu zhlédnou 15 velkých muzikálových čísel, herci se museli naučit 157 stran textu, výtvarnice Jolana Schofield Izbická navrhla 129 kostýmů a osvětlovač provedl při představení 285 světelných změn.

V minulosti divadlo uvádělo s velkým úspěchem i další známý muzikál Donaha!, který byl na repertoáru neuvěřitelných jedenáct let. Úspěšný byl i známý český muzikál Kdyby tisíc klarinetů, který se hrál více než dva roky. Slavnostní 40. repríza Pokrevních bratrů proběhne v pondělí 29. května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám