Hlavní obsah

Výstava o zvyklostech a pověrách spojených s životem člověka

Novinky, Alena Zavoralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při návštěvě historické třídy Bohuslava Martinů v Poličce může návštěvník usednout do historických lavic a pozorovat probíhající výstavu Kolovrátek života. Ta mu přiblíží, co si sebou člověk nese od narození až do smrti.

Foto: Alena Jandlová

třída Bohuslava Martinů

Článek

Součástí expozic Centra Bohuslava Martinů v Poličce je i školní třída z konce 19. století, vybavena dobovým nábytkem i výmalbou. V té několikrát do roka probíhá řada drobných tematických výstav zaměřených na život lidí na přelomu 19. století a 20. století.

Až do 25. zář mohou lidé navštívit výstavu s názvem Kolovrátek života. Spatří, jaké tradice byly spojeny s příchodem dítěte na svět, co obnášely křtiny, zásnuby nebo svatba, ale také jak lidé prožívali odchod svých nejbližších ze světa.

Výstava odhalí, k čemu sloužil povijan, májka, čepení nebo karkulka a představí zajímavé předměty ze sbírek muzea, které byly ještě v nedávné minulosti úzce provázány s životem člověka v jeho všedních i svátečních dnech.

Výstava je přístupná od úterý do neděle. Více se dozvíte na www.cbmpolicka.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám