Hlavní obsah

Vokobere vystoupí na zámku Štiřín se zajímavými hosty

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Vokobere vystoupí opět na zámku Štiřín, a to v pátek 15. srpna, kde vystoupí již potřetí během dvou let. Jiří Vondráček, Petr Kocman a Tomáš Berka vytvořili trio, které vystupovalo zatím jen sporadicky, protože každý z muzikantů má své další aktivity.

Foto: Petr Mráček

Vokobere

Článek

Členové Vokobere ovšem vešli v povědomí také jako kapela, která představuje známé osobnosti v trochu jiné podobě a v nečekaném prostředí, než jsou jejich příznivci zvyklí.

Na Portě v Řevnicích s nimi vystoupila jako host Marta Kubišová, což diváci ocenili standing ovations. Jako zajímavé překvapení vystoupila s Vokobere Lucie Vondráčková a to hned dvakrát. V Řevnicích (Koncert pro Portu) a na Zámku Štiřín, kde byla dalším hostem i zpěvačka Šárka Rezková.

Letošní vystoupení na Štiříně bude společným vystoupením Vokobere a zpěvaček, Šárky Rezkové a Lucie Vondráčkové.

Lucii Vondráčkovou pravidelně na nahrávkách, ale i vystoupeních doprovází Petr Kocman a který s ní nazpíval i duet Já to nejsem a byl také jejím hostem při loňském turné Hit Tour 2013, které Lucie absolvovala v 10 městech společně s Michalem Davidem. Jiří Vondráček pro Lucii napsal s Hanou Sorrosovou většinu jejího úspěšného repertoáru a tak není tak neočekávané, že společně některé písničky představí v magickém prostředí štiřínské letní terasy.

Repertoár Šárky má punc textařky Hany Sorrosové. Jejich poslední vystoupení na Štiříně sklidilo u diváků velký aplaus.

Výběr písniček bude samozřejmě adekvátní nástrojovému obsazení Vokobere - tři kytary, conga a sbory přinesou spíše pop-folk-countryovou atmosféru. V podání samotného tria zazní vlastní repertoár, ale také zvláštnosti z repertoáru  Eagles, Beatles, nebo Johna Denvera. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám