Hlavní obsah

Vilu Stiassni provoní květiny a během nočních prohlídek ožije romantickým příběhem

Novinky, Kateřina Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv je zima v plném proudu, brněnská vila Stiassni rozhodně nespí - hned od začátku nového roku si pro své návštěvníky připravila bohatou kulturní nabídku, kterou vstupuje již do své třetí návštěvnické sezóny.

Foto: Kateřina Konečná

Pozvánka do vily

Článek

Koncem ledna vilu provoní květinová aranžmá inspirovaná elegancí první republiky. Po dlouhé době se tak do interiéru vily vrací záplava květin, která v časech, kdy vilu obývali její stavitelé, nebyla ničím neobvyklým.

Paní domu, Hermine Stiassni, květiny a zahradu milovala, trávila jejím zvelebováním čas téměř každý den a k ruce měla až dvě desítky zahradníků. Ve více než tříhektarové zahradě se tehdy květiny pěstovaly nejen na záhonech, ale i ve sklenících. Mít tak řezané květiny ve vile se stalo samozřejmostí.

Ve dnech od 27. ledna do 5. února tak budou mít návštěvníci jedinečnou možnost prohlédnout si v premiéře honosné interiéry vily v kombinaci s květinovými vazbami, které vytvoří tým floristy Slávka Rabušice, který již dlouhá léta úspěšně spolupracuje s Národním památkovým ústavem.

Současně s květinovou výzdobou vila nabídne po dva večery, 27. a 28. ledna, kostýmované noční prohlídky. Půjde o divadelní adaptaci nadčasového milostného mnohoúhelníku Nebezpečné známosti, který v originále známe zasazený do prostředí barokní noblesy.

Divadelní a šermířská skupina Exulis zcela netradičně, a vile doslova na míru, příběh zasadila do 30. let minulého století. Návštěvníci se tak mohou těšit na věhlasného milovníka Valmonta coby elegána z dob první republiky či na intrikánku madam de Merteuil s šarmem a grácií moderní ženy.

Další informace na webových stránkách vily.

Reklama

Výběr článků

Načítám