Hlavní obsah

Ve Zlíně připravili pro děti nevšední příměstský tábor

Novinky, Zuzana Šromová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během letních prázdnin od 17. do 21. července proběhne ve Zlíně velmi zajímavý příměstský tábor organizovaný spolkem Inspirace Zlín s názvem Historie Zlína.

Foto: Věra Stojarová

Návštěva Státního okresní archivu na Klečůvce

Článek

Jak název napovídá, tento jediný příměstský tábor ve Zlíně pro děti od 7 let bude věnován historii města od pravěku až po baťovskou éru. Celý program je koncipován jako pátrání po těch nejzajímavějších Zlínských lokalitách, které budou děti skutečně navštěvovat.

Vycházky na místa jako je například Muzeum Jihovýchodní Moravy budou zpestřeny nejrůznějšími kvízy a hádankami, děti se také projedou baťovským výtahem ve zlínském „mrakodrapu“ nebo objeví zapomenuté zlínské hradisko.

„Děti se hravou formou dozvědí spoustu informací o historii Zlína, nejen však o baťovské éře, ale začneme už v pravěku. Organizátoři příměstských táborů se tohoto tématu trošku bojí, aby děti dokázalo zaujmout. Naopak my víme, že i zdánlivě náročná historie se dá dětem podat zajímavou a poutavou formou. Vloni jsme měli dokonce jednu skupinku pětiletých dětí a téma krásně zvládly,” uvedla Věra Stojarová, vedoucí tábora.

Tábor se koná v krásném prostředí Baťovy vily a přilehlé zahrady skrývající mnoho tajemných zákoutí, kde budou děti trávit odpoledne připravenými hrami a soutěžemi.

Spolek Inspirace Zlín se mimo jiné věnuje šíření informací o historii Zlína dlouhodobě v rámci výukových programů pro děti ze základních škol. Každoročně také připravuje historické akce pro veřejnost, jako je např. Putování za tajemným zlínským hradem nebo Středověk v parku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám