Hlavní obsah

Vandráci okouzlili publikum, dvě nemocnice tak získaly 100 tisíc korun

Novinky, Petra Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř 1 300 diváků se ve středu 2. května ve Zlíně a 3. května v Uherském Hradišti zúčastnilo celkem tří cestovatelských besed Vandráků Vagamundos Pavla Lišky a Honzy Révaie, kteří v Kongresovém centru Zlín a kině Hvězda v Uherském Hradišti vyprávěli o svém putování na motorkách po Střední Americe.

Foto: Kateřina Nosková

Tři besedy Vandráků Vagamundos vynesly krajským nemocnicím dohromady 100 tisíc korun

Článek

Představení byla benefiční, a tak po odečtení nákladů mohli organizátoři – spolek Mysli Jinak a Benefice Slováckého léta – předat dvěma nemocnicím ve Zlínském kraji dohromady 100 tisíc korun.

Jedna beseda ve Zlíně a dvě v Uherském Hradišti. Na každé z nich vtipní Vandráci rozesmáli i dojímali publikum svými historkami o tom, jak celého čtvrt roku cestovali z Panamy do Mexika a natáčeli netradiční motocestovatelský dokument.

Ve Zlíně bylo téměř vyprodáno a v Uherském Hradišti nezůstala nazmar ani jedna vstupenka. Ze zlínského představení organizátoři získali 50 tisíc korun, které předali řediteli Krajské nemocnice Tomáše Bati MUDr. Radomíru Maráčkovi. Stejnou částku získali i ze dvou besed v kině Hvězda. 50 tisíc korun pak putovalo do rukou ředitele Uherskohradišťské nemocnice MUDr. Petra Sládka.

„Peníze pro Benefici získáváme především sběrem a následným prodejem plyšových hraček, někdy po dvacetikorunách, proto je pro nás taková částka opravdu skvělá a máme z ní velkou radost. Poděkování patří Vandrákům, ale také všem, kteří si vstupenku zakoupili a k tomuto úžasnému výsledku přispěli,“ děkoval zakladatel Benefice Slováckého léta i spolku Mysli Jinak Marek Pochylý.

Cílem projektu Mysli Jinak je ukázat lidem, že věci jdou dělat jinak, než je dělá většina lidí, a že takový přístup může vést k úspěchu. Proto spolek Mysli Jinak pořádá přednášky inspirativních osobností. Výtěžek po odečtení nákladů věnuje Benefici Slováckého léta. 

Benefice Slováckého léta nese název podle sportovně-hudebního festivalu Slovácké léto. Benefice získává prostředky zejména sběrem a následným prodejem plyšových hraček za symbolickou hodnotu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám