Hlavní obsah

Valašský mikulášský jarmek začne rozsvícením vánočního stromu

Novinky, Lenka Zvonková

Ve Valašských Kloboukách se v pátek 3. prosince rozsvítí vánoční strom města. Tímto aktem bude současně slavnostně zahájen 19. valašský mikulášský jarmek.

Foto: Lenka Zvonková

Valašské Klobouky tradičně zdobí vánoční strom.

Článek

Atmosféru nadcházejícího mikulášského víkendu si bude moci veřejnost ve Valašských Kloboukách vychutnávat už od pátečního podvečera, kdy bude v 17 hodin slavnostně rozsvícen vánoční strom města.

Tímto symbolickým aktem bude současně zahájen 19. valašský mikulášský jarmek, kterým město ožije hlavně v sobotu 4. prosince. Podvečer zpříjemní cimbálová muzika Klobučánek a ke stromku možná zavítá i Mikuláš se svou družinou.  

„Rozsvícení vánočního stromu započalo Valašský mikulášský jarmek poprvé vloni a letos chceme na tento nápad navázat, abychom vytvořili příjemnou každoroční tradici. Myslím, že je výborné na chvilku se na začátku adventní doby zastavit a prožít milý podvečer, který nás naladí na jarmek i celý předvánoční čas. Proto srdečně zveme všechny občany města i širokou veřejnost,“ uvedl starosta Valašských Klobouk Dalibor Maniš.

Vánočním stromem se letos stane vzrostlý stříbrný smrk. Městu jej věnoval majitel, který by jej musel kvůli rozměrům ze svého pozemku brzy pokácet. Nazdoben bude nejen světly a dřevěnými ozdobami, ale také baňkami, které pro něj speciálně vyrobí studenti místního gymnázia.

Rozsvícení vánočního stromu podkreslí svým vystoupením cimbálová muzika Klobučánek a k příjemné atmosféře přispějí i švédské ohně. Děti se mohou těšit na návštěvu Mikuláše a pro dospělé bude také něco na zahřátí. Program pak bude pokračovat v 18 hodin vernisáží výstavy fotografií Antonína Kostky a Miroslava Šomana v Galerii G a ve 20 hodin představením knihy Libuše Sušilové Klobucký rok v Kině Svět.

Hlavní strom před radnicí doplní i jarmekový stromek před městským muzeem a tradiční světelná výzdoba v ulicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám