Hlavní obsah

V Techmanii si mohou návštěvníci vyrobit z cédéčka sluneční hodiny

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Následující víkend bude v plzeňském science centru Techmania patřit poznávání vesmíru. Návštěvníci si zde ve dnech 11. a 12. května budou moci např. vyrobit vlastní sluneční hodiny, poznají rozdíl mezi astronomií a astrologií a odpálí vodní raketu.

Foto: Techmania Science Center

O víkendu se budou v Techmanii odpalovat vodní rakety.

Článek

"Připravili jsme sérii hravých pokusů, které pobaví děti i dospělé. Druhý květnový víkend budou naši zaměstnanci vyrábět třeba raketu na brčkový pohon, vyrobíme sluneční hodiny ze starého cédéčka a složíme i vaše hvězdné znamení z víček od PET lahví," uvedl tiskový mluvčí plzeňské Techmanie Tomáš Moravec.

Celý koncept Vesmírného workshopu má populárně vzdělávací rámec. Návštěvníci se tam například dozvědí, že oblíbená znamení zvěrokruhu jsou zcela jiná, pokud je bude interpretovat astronom a astrolog.

"Navíc každého, kdo si přinese čistou a nepoškozenou PET lahev, naučíme, jak z ní udělat raketu na vodní pohon," doplnila provozní vedoucí science centra Andrea Pekárová s tím, že k hromadnému odpalu vodních raket dojde v Techmanii v 16 hodin, a to v sobotu i v neděli.

Hravé poznávání vesmíru rozvíjí aktuální nabídku Techmanie, která zve např. na exponát Solar Surfer simulující průlety vesmírem. Science center tak zároveň tematicky upozorňuje na výstavbu supermoderního 3D planetária, které se v jejím areálu otevře již v listopadu tohoto roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám