Hlavní obsah

V Ostravě na Výstavišti Černá louka se o víkendu konala výstava koček

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Areálu Výstaviště Černá louka se o víkendu 8. a 9. října konala již 73. Mezinárodní výstava koček. Pořadatelem výstavy byl Český svaz chovatelů, Sdružení chovatelů koček a Specializovaná organizace Ostrava.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 9.10.2016. Mezinárodní výstava koček na Černé louce .

Článek

Výstavní výbor pod vedení ředitele výstavy PharmDr. Martina Kabiny přijal 219 výstavních koček, které se v druhém patře výstaviště prezentovaly svým hodnotitelům.

Podle ředitele výstavy a také tištěného  průvodce výstavou, byly kočky rozdělené do 17 tříd. Bylo prezentováno 40 oficiálních plemen. Ty byly hodnoceny na základě 16 kódů zbarvení srsti a 73 kódů exteriérových znaků.

Během dvou dnů prošly všechny bedlivou kontrolou čtyř rozhodčích, tzv. posuzovatelů, kteří pak rozhodli o výsledku hodnocení.

„Nejprve je zhodnocen typ to znamená postava, svaly a celková stavba těla. Následně je hodnocena hlava. Ta musí vyhovovat hodnocenému plemenu. Jsou hodnoceny oči, jejich zbarvení a eventuální odchylky od normálu. Uši jsou také velmi důležitou stránkou celkové hodnocení, je hodnocena srst, barva, zda vyhovuje danému plemenu a přihlášené barvě. Nedílnou součástí je hodnocení ocasu, jeho barva, délka, mohutnost a síla. V neposlední řadě se posuzovatelé zaměřují na kondici a celkový stav zvířete v dané době hodnocení,” vysvětlila Zdenka Martincová z České Třebové

Na výstavě se sešli chovatelé z České republiky, Slovenska a Polska. Ve výstavní hale byla spousta stánku s vybavením pro kočky, žrádlem a odbornou literaturou.

Reklama

Výběr článků

Načítám