Hlavní obsah

V Domově na svobodě již počtvrté zazněla kvalitní country muzika

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 7.9. se konal třetí ročník hudebního a tanečního festivalu Country Show, kterou pro své uživatele a širokou veřejnost pořádá Domov na svobodě Čížkovice.

Foto: Jiří Růzha

Country Show v DNS Čížkovice - bluegrassová skupina Red Leaf v plné parádě

Článek

Nápad udělat nějakou akci, kde by se mohli setkat mentálně postižení hudebníci a tanečníci s amatérskými a poloprofesionálními kolegy vznikl před čtyřmi lety v hlavách vedoucích místní taneční skupiny a s pochopením vedení Domova vznikl nultý, zkušební, ročník, který měl mezi uživateli a mezi veřejností veliký úspěch. To byla hybná síla uskutečnit další ročníky, které se mezi tím dostali do podvědomí místních regionálních country skupin a i když se počtem návštěvníků řadí mezi ty nejmenší v regionu, atmosférou a nadšením se pohybuje mezi prvními.

Ne jinak tomu bylo i v letošním ročníku. Již zahájení bylo opravdu slavnostní, neboť mezi umělce zavítala milá návštěva z Ústeckého kraje, jenž je zřizovatelem DNS Čížkovice. Svoji zdravici přednesla hejtmanka Jana Vaňhová a radní Ústeckého kraje Jana Ryšánková. Vedoucí Ingrid Petříčková slavnostně zahájila třetí ročník Country Show.

Pak již slovo dostal moderátor Jakub Kotek, který festival moderoval a brzy si získal srdce všech diváků.

První hudební skupinou byla místní skupina Bedňáci, loňský vítěz Ceny Michala Tučného. Následovala místní taneční skupina Lucarino Dance, která má za sebou mnoho ocenění na různých soutěžích a nejcennější je pak 2. místo v pohárové soutěži Team Dance Litoměřice 2011.

Následovaly další hudební skupiny, všem do tance zahrála Křešičanka – Pustajka z DNP Křešice a skupina Terezky z DZR Terezín. Své taneční umění předvedly děti z taneční skupiny Bílý zajíc Libochovice a první část uzavřela opět skupina Lucarino Dance z DNS Čížkovice.

Druhou část rozparádila folkgrassová skupiny Lást Kafé z Lovosic. Zlatým tanečním hřebem bylo představení taneční skupiny Caramelka z Prahy, jejíž vystoupení rozdělené na dvě části přímo diváky uchvátilo. Tanečníci museli dokonce uspořádat malou podpisovou akci.

K tanci zahrála skupina Petra Band z Lovosic a pak již scéna patřila bluegrassu, kde se přímo skvěle předvedla skupina Red Leaf, její strhující hudba dokázala rozparádit všechny posluchače. Poprvé se na Čížkovické scéně předvedla skupina Blue Eyes z Ústí nad Labem a její vystoupení opravdu stálo za to. Všechny diváky uchvátil její nejmladší člen, kterému bylo teprve 13 let a hrál přímo ďábelsky na mandolínu a housle.

Třetí části festivalu vévodila skupina Karavana z Lovosic a taneční skupina Medovina z Chomutova. Právě začal country bál s Karavanou. Parket se zaplnil tančícími a pomalu se smrákalo. Opodál se připravoval zlatý hřeb večera … Velkolepá šermířsko ohnivá show v podání rytířů z SHŠ Lepus Libochovice. Emotivní vystoupení, kde titulní roli hrála Smrt bylo plné tajemna, ohně a šermu. Úspěch měli obrovský. Závěr patřil opět skupině Karavana a než se tančící nadáli... bylo 22.hodin a tedy konec letošního ročníku Country Show ( http://dusp.cz/countryshow/index.html )

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám