Hlavní obsah

V Činoherním klubu sklidila velký úspěch obnovená premiéra Ujeté ruky

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když minulý týden zrušil zpěvák Lenny Kravitz svůj koncert v Praze, hodně fanoušků bylo zklamaných. Téměř dokonalou jeho kopii bylo možné však potkat v pražském Činoherním klubu při obnovené premiéře hry Ujetá ruka.

Foto: Archív Činoherního klubu

Ondřej Sokol v roli Tobyho

Článek

Obnovená premiéra měla svůj den letos 9. listopadu a role Tobyho se ujal skvěle nalíčený pro roli černocha oblíbený herec Ondřej Sokol, idol dívčích srdcí z televizní Partičky. Sám hru Martina McDonagha Ujetá ruka také režíroval. 

V roli Tobyho původně vystupoval černý herec Domingos Correia, však ten odjel z republiky, a tak se za něj nějaký čas hledala náhrada. Když se ale ani po dvou letech v celé zemi nenašel dobře hrající černoch, rozhodl se nakonec režisér, že se role ujme sám.

„S maskérkou jsme se domluvili, že uděláme takovou propracovanou masku á la Lenny Kravitz, což tedy zabere minimálně hodinu času představením a i spoustu času po něm, než to všechno sundám, ale stojí to za to,“ vysvětlil Ondřej Sokol.

Posoudit to můžete sami v pražském Činoherním klubu, kde v Ujeté ruce uvidíte například i Marka Taclíka, jemuž zase v tomto představení chybí jedna ruka…

Hra se točí okolo drsného chlápka s pistolí, který přijíždí do malého amerického městečka hledat ruku, kterou mu kdysi zlovolně nechali oddělit od paže vlakem. Dramatický příběh vyznívá v některých částech naprosto neuvěřitelně, kdy vtipné dialogy a překvapivé zvraty nedovolí odhadnout, jak to vše skončí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám