Hlavní obsah

Úspěšný hudební projekt Vivaldianno má pokračování. Uvidí ho diváci i ve Zlíně

Novinky, Petra Svěráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudebně-multimediální projekt skladatele, producenta a člena skupiny Lucie Michala Dvořáka a houslového virtuosa Jaroslava Svěceného opět ožívá.

Foto: archiv Agentury Velryba

Michal Dvořák a Jaroslav Svěcený

Článek

Koncert, který je velkorysým a ambiciózním pokračování úspěšného projektu s názvem Vivaldianno, si budou moci vychutnat návštěvníci také ve Zlíně, a to 30. května od 20.00 hodin v Kongresovém centru ve Zlíně. Koncert bude součástí doprovodného programu 55. ZLÍN FILM FESTIVALU.

Barokní hudba, dech beroucí hudební výkony se soudobým zvukem a novou energií, projekce a animace, moderní tanec i mluvené slovo ve službách trochu mrazivého příběhu o nadějích a ztrátách barokního génia Antonia Vivaldiho, to je Vivaldianno 2015 – Město zrcadel.

Díky špičkovým českým i hostujícím zahraničním hudebníkům nabídnou koncerty originální, emotivní a multižánrově laděnou hudbu. Chybět nebudou ani velkoplošné projekce a speciální efekty, které zaručí dokonalý zážitek. Jejich autory jsou renomovaní scénografové a choreografové bratři Cabanové, kteří celé show vtisknou vizuální podobu.

„Oslovili jsme také fantastického čínského houslistu Li Chuan Yun i Tinu Guo, která famózně hraje na elektrické i akustické cello, “ říká Michal Dvořák. Oba zahraniční hosté zahrají na novém, v pořadí již třetím albu, které vyjde v dubnu, a také vystoupí na koncertech ve velkých městech.

Po Čtvero ročních období italského barokního skladatele Antonia Lucia Vivaldiho si oba protagonisté projektu Vivaldianno 2015 pro nový repertoár vybrali skladby autorů Modesta Petroviče Mussorgského, Astora Piazzolly a z největší části opět slavného Vivaldiho. Zároveň chtějí zařadit I nové původní skladby Michala Dvořáka.

„Tento projekt Michala Dvořáka a Jaroslava Svěceného bude Kongresovému centru ve Zlíně určitě “slušet”. Je to další z možností špičkového multižánrového hudebního zážitku, které si naše agentura klade za dlouhodobý cíl do tohoto krásného sálu přivážet,” uvedl ředitel pořádající Agentury Velryba Michal Žáček.

Vivaldianno absolvovalo na podzim 2012 turné po třiceti městech, které vidělo přes 35 tisíc návštěvníků ve zcela vyprodaných sálech. Obdobný úspěch očekávají pořadatelé také tentokrát.

Vstupenky na zlínský koncert, který se uskuteční 30. května 2015 ve zlínském Kongresovém centru, jsou již v prodeji v prodejní síti TICKETPRO i na webových stránkách www.ticketpro.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám