Hlavní obsah

Strašidelný karneval v Přerově

Novinky, Markéta Štěpánková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok se sešel s rokem a Rodinné centrum Sluníčko Přerov, z. s. opět pořádalo Halloweenský karneval.

Foto: Ladislav Štulpa (www.fotostulpa.cz)

Mamut Čenda z Galerie Přerov a šašek Viky

Článek

I přesto, že krásné, skoro letní, počasí lákalo k pobytu někde venku, do Divadelního klubu Véčko v Přerově zamířila v neděli 20. října 2019 celá řada strašidel a jiných roztodivných bytostí. Mohli jste zde potkat čarodějnice, kostlivce, dýně, piráty, vlky, medvěda a dokonce i Mášu a Sněhurku. O různorodý program pro malá strašidla se postaral šašek Viky (Viktor Kohout), který tentokrát přijel i se svým kolegou.

Díky spolupráci s Galerií Přerov karneval navštívil i mamut Čenda. Galerie Přerov se také postarala o tvoření pro děti a malování na obličej.

Součástí akce byla i bohatá tombola, jejíž hlavní cenou byla elektronická Albi tužka.

Vzhledem k tomu, že je Rodinné centrum Sluníčko nezisková organizace, neobejde se bez sponzorů, kteří přispívají na provoz, ale i třeba cenami pro děti do soutěží. V této souvislosti je nutné zmínit zejména Statutární město Přerov a Olomoucký kraji za to, že centrum finančně podporují a pomáhají tak v jeho činnosti. Mezi další podporovatele centra patří Galerie Přerov a také fotograf Ladislav Štulpa, který je autorem krásných fotek z karnevalu.

O Rodinném centru Sluníčko

O chod centra se stará parta prima maminek převážně na mateřské či rodičovské dovolené, která ve svém volném čase s nadšením, láskou a bez nároku na honorář provozuje Rodinné centrum Sluníčko v Přerově, z. s.

Svým snažením v rámci centra podporují úzký vztah mezi dítětem a matkou, případně otcem či prarodiči. Chtějí, aby rodiče trávili s dětmi čas plnohodnotně a aktivně. Děti si proto s mámou a tátou nejen hrají, ale mohou společně využít také širokou nabídku dalších činností.

Jedním z hlavních cílů je i prevence sociálního vyloučení rodičů na mateřské či rodičovské dovolené. Především maminky v centru navazují nové přátelské vztahy. Mohou sdílet s ostatními své starosti, najít radu na řešení náročných situací, které mateřství přináší. Bezpečné zázemí zde nalézají i děti s hendikepem. Kromě provozování rodinného centra rovněž pořádají jednorázové akce pro rodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám