Hlavní obsah

Stolní hokejisté Karolína Sládková a Lukáš Doležal zlatí na mistrovství Evropy

Novinky, Martin Kučera

Slovenská Senica hostila o víkendu 21. a 22. dubna mistrovství Evropy ve stolních hokejích, při němž účastníky čekal náročný program: soutěže jednotlivců i družstev v billiard-hockeyi šprtci, air-hockeyi a táhlovém hokeji Chemoplast.

Foto: BHC Most

mistrovství Evropy ve stolních hokejích v Senici

Článek

V kategorii juniorů potvrdil mostecký Lukáš Doležal (Black Sharks Most) svou pozici favorita a vyhrál jak chemoplastovou, tak air-hockeyovou část. K tomu přidal solidní čtvrté místo ve šprtci, což znamenalo také prvenství ve víceboji. Jeho oddílový spoluhráč Jan Kusý přidal chemoplastové stříbro a air-hockeyový bronz 

Stejný medailový zápis jako Doležal měla v kategorii žen Karolína Sládková (Lejdýs Most). Kromě výborného výkonu ji k tomu pomohla i potřebná dávka štěstí. Nejprve pomocná kritéria rozhodla v její prospěch při postupu do play-off air-hockeyového turnaje, který Sládková následně vyhrála. Podruhé měla štěstí na pomocná kritéria, která rozhodla o jejím titulu v táhlovém hokeji Chemoplast. V obou případech úspěch mostecké hráčky smutně sledovala ruská reprezentantka Irina Belavina. I přes ztrátu ze šprtce získala Karolína Sládková i zlato z víceboje.

Lukáš Doležal a Ondřej Černý pak ještě přispěli k vítězství českého týmu v soutěži chemoplastových družstev, když v semifinále smetli maďarský tým a ve finále porazili favorizované domácí družstvo.

Celkově opanovali šampionát ve všech kategoriích Češi. Z šestnácti udělovaných titulů jich vybojovali hned patnáct, Mostečtí jich z toho získali šest a měli podíl na sedmém týmovém místě.

Kromě mosteckých medailistů startovali na mistrovství ve slovenské Senici ještě další zástupci Mostecka. V českém dresu se představili Michal Justra, Lada Semová, Kateřina Doležalová, Matyáš Vaníček a ruskou sbornou doplnili Nikolaj a Art Germanovi.

Za dva roky by mělo proběhnout mistrovství světa. Jeho místo konání ani pořadatel zatím nejsou známy, v úvahu připadají Rusko, Polsko nebo opět Slovensko. V roce 2019 bude nejvýznamnějším mezinárodním turnajem Czech Open, který proběhne v mosteckém Středisku volného času.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám